4 juni 2024

Grattis, Bertil!

”Med ett outtröttligt engagemang har Bertil arbetat med både känsla och strategi för att bryta den ofrivilliga ensamheten hos äldre personer i vår kommun. Ofrivillig ensamhet är ett hot mot människors hälsa och välbefinnande. Kommunens arbete för en social hållbarhet innebär bland annat att främja möjligheter till gemenskap. Bertils förmåga att möta människor och knyta kontakter har gett invånare i vår kommun ett mervärde. Med allt fler äldre i vår kommun är det ett högaktuellt område, vi tackar Bertil för att hans målmedvetna arbete har fört oss i rätt riktning.”

På nationaldagen den 6 juni bjuds skånska vardagshjältar in till middag med landshövding Anneli Hulthén på Residenset i Malmö. De inbjudna har nominerats av kommunledningarna i Skåne för sina insatser och sitt engagemang inom olika områden.

Från vår kommun är det Bertil Jönsson som nominerats. Han har drivit vårt projekt om att minska äldres ofrivilliga ensamhet och gjort det framgångsrikt, med både stor empati och stor uppfinningsrikedom. Han har helt enkelt varit starkt bidragande till att skapa framgång i projektet och också fått berätta om det på alltifrån Sveriges kommuner och regioners ”Socialchefsdagarna” till Karolinska institutet, om äldres ensamhet och hur individens tankar och önskningar kan bli verklighet med kreativitet och medkänsla, med nya mötesplatser och till exempel ett intresserat föreningsliv. I sin roll som projektledare har han verkligen gjort skillnad.

Ett stort grattis, Bertil!