29 maj 2024

Tobisviksbadet är redo för invigning!

Vi är glada att meddela att det nyrenoverade Tobisviksbadet nu är godkänt för invigning. Den 15 juni kl. 10.00 är det dags för den stora öppningen och vi bjuder in alla att komma och njuta av de nya faciliteterna.

Del av 50-metersbassängen visas med blått vatten mot en blå himmel. Vid kanten av bassängen syns startpallar, en tremetersplattform och en enmeterssvikt. I bakgrunden syns träd, gräs och en mindre bassäng.
  • 50-meters tävlingsbassäng: Utrustad med en ny tremetersplattform, enmeterssvikt, startpallar, linfästen och stegar. Den högre vattennivån i bassängen underlättar upp- och nedgång för badande gäster.
  • Undervisningsbassäng för barn: Här finns en vridbar vattenspruta monterad på pooldäcket.
  • Lekfull plaskbassäng för de allra minsta: Utrustad med en liten fontän med fem vattenstrålar i mitten. Håller du för en stråle, sprutar de andra mer vatten.
  • Förbättrad tillgänglighet: Ny rullstolstoalett med skötrum, låga nivåskillnader i anläggningen och förbättrad sikt över anläggningen.
  • Förbättrade faciliteter: Nya utomhusduschar, sittbänkar, fikabord och mycket annat.

 

En nyhet i år är att vi nu använder sötvatten i bassängerna i stället för saltvatten. Detta är bättre för hälsan i kombination med klor och skonsammare för anläggningen.

Vi har sått nytt gräs på vissa ytor kopplat till plaskpoolen och undervisningsbassängen. De nysådda gräsytorna kommer att vara avspärrade vid öppningen för att gräset ska få tid att växa.

Del av Tobisviksbadet kurvade plaskbassäng. Vattnet är torkosblått och i samma färg som parasollet som är placerat på marken bredvid. I bakgrunden syns två sittbänkar och tallar som sträcker sig mot en blå himmel.

För köp av biljetter och säsongskort

För att undvika köer kommer du från och med i år att kunna förköpa biljetter (säsongskort eller klippkort) digitalt. Den digitala biljettförsäljningen öppnar den 12 juni. Håll utkik på vår hemsida för mer information. Biljetter kan även köpas med kort eller Swish på plats på Tobisviksbadet och Hammenhögbadet.

Priserna för entrébiljetter och säsongskort kan du hitta här under rubriken Kultur- och fritidsnämndens taxor.

Öppettider på Tobisviksbadet

Tobisviksbadet har öppet måndag till söndag, från den 15 juni till 18 augusti, kl. 10.00 – 18.00 (midsommar kl. 10–13). För motionssimning är det öppet måndagar, onsdagar och fredagar kl. 07.00 – 08.30.

Vi ser fram emot att välkomna er till en ny badsäsong!