Välkommen till Simrishamn på Österlen

Simrishamn och Österlen erbjuder ett brett utbud av unika och härliga upplevelser. Här är ett paradis för naturälskare, med gott om vandringsleder i naturen som är nära. Vi ger de bästa tipsen för dina dagar i sydöstra Skåne.

Vi hjälper gärna till med att planera din vistelse och berätta om våra personliga favoriter. Dessutom visar vi dig vidare runt Österlen och till andra pärlor i Skåne.

Om du har frågor om Österlen eller Simrishamn som turiststad, är du välkommen att besöka turistcentrat, beläget alldeles vid hamnen i Simrishamn, på Marint centrum. Det går också bra att ringa på 0414-81 98 00.

Få inspiration inför ditt besök till Ystad- & Österlen-området. Här finns tips på aktiviteter, sevärdheter, kaféer, evenemang och boende.

Väl på plats kan du surfa fritt i Simrishamns kommuns öppna wifi. Du hittar listan över platser här.

All turistinformation över Simrishamn, Kivik och Österlen 
hittar du samlad på vår destinationssajt: 
www.visitystadosterlen.se 

Öppet just nu: Aktuella öppettider för kaféer & restauranger

Bo trevligt

Glimminge B&BDet är väl sällan som en semester bestäms av boendet - men en god sömn bäddar för en skön semester. Att bo trevligt är en viktig del av alla de upplevelser som Österlen bjuder på. Som du ser har vi bäddat väl för att ditt besök ska bli just den njutning och avkoppling som du hoppats på. Hitta ditt boende genom att söka här. 

Att äta... och dricka... i Skåne är mat kultur

Brösarps GästgifveriSkånska mattraditioner, som vi värnar särskilt om, är ålagillet och Mårten Gås, men vi älskar naturligtvis också vår skånska ”äggakaga”, den stekta sillen och spettekakan. De flesta av restaurangerna använder råvaror som i möjligaste mån är lokalproducerade. Det ger en naturlig länk från jord till bord och värnar om den skånska mattraditionen. Sök här för att finna olika caféer, gårdsbutiker, kaffestugor och restauranger.

Uppleva & göra

Glimmingehus

Det finns ett stort och varierande utbud av olika aktiviteter, mytomspunna och intressanta besöksmål liksom upplevelser för hela familjen. På Österlen är denära till allt. 

Populärt att besöka är Stenshuvuds nationalpark, Glimmingehus medeltida borg, Äpplets hus på Kiviks musteri, Autoseum i Simrishamn, Ale stenar i Kåseberga, Scen Österlens sommarmusikaler, Äppelmarknaden i Kivik, Skillinge teater, Ångtåget på Österlen, Jazz under stjärnorna i Brantevik, frukostmöten på hamnplan i Simrishamn. Listan kan göras nästan hur lång som helst…  lätt att lockas av det breda aktivitets- och kulturutbud som dukas upp. Här går det att aktivera sig året om. En av Österlens många fördelar är att byarna ligger tätt liksom de små fiskelägena längs kusten. Du kanske hittar ditt egna smultronställe? Sök aktiviteter och sevärdheter här.

Vandra

Knäbäckshusens strandDet öppna landskapet med äppelodlingar, gyllene rapsfält och vida ängar, ljuset över havet och pittoreska fiskelägen. Ta för dig av det som du gillar bäst. Naturen är stundtals så vacker att den kommer att ta andan ur dig. Den finns alltid nära, snabbt tillgänglig var du än är. Vandra längs kusten på Skåneleden. En tur till fots är en naturskön upplevelse och inbringar nya intryck för varje kilometer! Att resa betyder att nå ett mål. Att vandra betyder att vara på väg. Få fler vandringstips här

Cykla

Cykel Foto: Johanna StjernfeldtEller varför inte upp på cykeln! Susa fram på små och slingrande cykelvänliga vägar och leder. Här kan du njuta av kust, inland och varierande natur. På cykel kommer du närmare naturen, helt enkelt. Läs mer här
Sydostleden är en 27 mil och nästintill bilfri cykelled som sträcker sig mellan Simrishamn och Växjö. Längs leden kan du uppleva ett rikt utbud av kultur-och naturupplevelser. 

Gå en stadsvandring på egen hand

SimrishamnSimrishamn är en liten stad med ca 6 000 invånare, i kommunen bor nästan 20 000. Stadens ursprungliga namn är Svimraros. Hela stadsvandringen hittar du som pdf här.

 

 

Sillens Dag 31 augusti, 2019  

Sillens dag lockar besökare från hela södra Sverige och det är ett digert program man kan ta del av med något för alla åldrar. Läs mer här.

Visst blir du nyfiken på att komma och besöka Simrishamn & Österlen? 
Du är varmt välkommen! 

Önskar du kontakta oss, finns vi på 0414-81 98 00 eller turistcenter@simrishamn.se