Tomte

Hej.
Vi är en Föräldrakooperativ förskola i Tommarp och undrar om ni liksom Tommelilla kommun ställer upp och "tomtar" för våra barn när vi skall ha julfest.
Hoppas på svar snarast.

Svar

 • Tomte (Socialdemokraterna) 2016-11-21

  Hej Heléne!
  Tack för din fråga.
  Visst det låter intressant.
  Men det är bättre att du ringer mig eller mailar mig direkt så vi kan prata/skriva om när var hur och vem som ni tänker er ska "tomta".

  Med vänlig hälsning
  Karl-Erik Olsson
  Kommunstyrelsens ordförande.
  0414-819111 karl-erik.olsson@simrishamn.se

 • Tomte (Feministiskt initiativ) 2016-11-21

  Hej Heléne,
  jag har ingen aning om ifall Simrishamns kommun har en sådan tradition men jag utgår från att både kommunalrådet, Karl-Erik Olsson, (S)och oppositionsrådet, Anders Johnsson, (M), som bägge är arvoderade för sina uppdrag, skulle kunna göra goda insatser här.
  Hälsningar
  Gudrun Schyman, Feministiskt initiativ

 • Hej Heléne (Moderaterna) 2016-11-21

  Tack för ditt svar. Det finns inga sådana planer så vitt jag vet. Rent spontant tycker jag inte att det är en klok prioritering att ha kommunalt anställd tomte. En extra lärare, eller pedagogisk aktivitet låter bättre tycker jag, om vi ska skattefinansiera. Om någon politiker vill ställa upp ideellt på sin fritid så vore det väl bra. Kontakta då dem direkt. Gudrun Schyman(Fi) hänvisar till kommunalråden, eftersom vi har arvoden. Det har Gudrun Schyman också när hon tjänstgör. Jag tror att hon skulle passa bra som tomtemor i jämställdheten tecken.

 • Tomte (Miljöpartiet) 2016-11-22

  Hej Heléne,
  Det är inte en kommunal fråga att "tomta".
  Anser ni i förskolan att det är en viktig pedagogisk fråga bör det lösas inom det pedagogiska uppdraget.
  Hälsningar
  Thomas Hansson
  Miljöpartiet

 • Tomte (Liberalerna) 2016-11-21

  Hej Helene,

  Förskolorna bestämmer själva om hur de använder sina resurser och om det ska komma en tomte. Som mamma till förskolebarn så vet jag att julfirandet kan vara mycket stämningsfullt även utan extra besök från kommunen.

  Vänliga hälsningar
  Malin Henriksson
  Ordförande Liberalerna

Frågan är ställd till