Larm om buss 570 & missförhållanden under för skolbarnen som åker!

Jag åker buss några gånger i veckan mellan Simrishamn & Hammenhög på eftermiddagen. I förgår åkte jag med bussen 15.45. & som information till Er politiker vill jag upplysa Er om de klara missförhållanden som råder på denna busstur numera (men även på samma buss 570 en halv timme senare)! Detta då denna buss är mer fylld än som förmodligen är lagligt & att det mest är ståplats som erbjuds då de flesta säten är upptagna. Så här kommer då det som är allvarligt:
P. 1 : Barn som går i åk. 4-9 & som under denna färd STÅR OBÄLTADE hela resan. Oftast utan att ha något att ens hålla sig i då det är så trångt att de inte når det som erbjuds. De far runt som vantar vid varje inbromsning & vad som skulle hända vid en olycka vågar jag inte tänka på! Om jag vore förälder skulle jag aldrig våga överväga att ha mina barn på denna buss 570 - inte under de förhållanden som råder nu iallafall!
P. 2 : Fullständigt kaos & ingen som helst ordning - vilket även drabbar andra resenärer! Ljudnivån är skrämmande! Hur det blir längre fram i vinter vågar man inte ens si om...
P. 3 : Syrebrist råder då bussen är fullständigt fullsmockad! (Någon vuxen borde skolorna kanske kunna skicka med som ordningshållare - busschauförerna bryr sig uppenbarligen föga!)
Men punkt ett ovan torde räcka som beskrivning av eländet! Jag hoppas Ni nu är informerade & med detta mejl kan försöka kontakta Skåne Trafiken & se till så att de åtminstone kan sätta in kompletterande bussar vid de nämnda avgångarna - vilket skulle lösa en del av problemen, om än inte alla. Något drastiskt behövs göras åt denna eländes buss 570 - vilket jag påpekat ett antal gånger! Inte minst åt linjesträckningen - det är inte alls rimligt att det ska behöva ta 45 - 60 minuter med buss från Hammenhög till Ystad när det skulle kunna lösas med en buss som endast behöver 27-30 minuter på sig...
Min fråga är: Tänker Ni omedelbart kontakta Skåne Trafiken & se till så att det råder acceptabla förhållanden & att skolbarnen kan färdas tryggt med buss 570? Det är ju trots allt i Simrishamns kommun de flesta går i skolan!

Svar

 • Larm om buss 570 & missförhållanden under för skolbarnen som åker! (Socialdemokraterna) 2016-10-12

  Hej Mikael!
  Tack för din fråga.
  Jag kommer självklart att skicka detta mail till dig direkt.
  Både till Skånetrafiken och till vår infrastrukturstrateg Carina Knutsson samt till vår barn och utbildningsförvaltning som ansvarar för skolskjutsarna.
  Återigen tack för att du tog upp detta och informerade om situationen.

  Med vänlig hälsning,
  Karl-Erik Olsson
  Kommunstyrelsens ordförande
  Simrishamns kommun.

 • Larm om buss 570 & missförhållanden under för skolbarnen som åker! (Feministiskt initiativ) 2016-10-16

  Hej,
  det låter verkligen oroande det du beskriver och jag hoppas det faktum att kommunalrådet nu för frågan vidare, enligt svaret ovan, ska innebära en snabb lösning!
  Hälsningar
  Gudrun Schyman
  Feministiskt initiativ

Frågan är ställd till