Invandring

Tack för alla fina sommrar vi har varit i Simrishamn. Nu är det slut, vi står inte ut mer med alla nyanlända som skräpar ner stranden. Jag vågar inte mer att lägga mig på stranden och blir fotograferade och ännu sämre att jag måste höra att jag är en hora pga jag har bikinin på mig. Jag känner mig inte trygg mer i staden på kvällen. Jag vägrar även att bära huckle, som jag fick i förslag för mer trygghet. Varför tog ni in mer nyanlända än vad ni behövde göra?

Svar

 • Trygghet (Miljöpartiet) 2017-06-29

  Hej Sabine Johansson,
  Det låter som att du fått en del olämpligt bemötande. Det är inte acceptabelt. Nu kan ju vi inte känna till hela den situation du beskriver, men utifrån ett trygghetsperspektiv ska vi alla kunna vistas på stränder och andra offentliga miljöer, liksom privata utan att behöva uppleva obehag. Det är något vi alla måste uppmärksamma och bearbeta solidariskt. Nedskräpning och ofredande är inte någon rättighet utan snarare en olaglighet och ska naturligtvis behandlas som det.
  Vi är för en kommun där vi har tolerans för olika och respekt för varandra. Vi tycker att vi har plats för fler i Simrishamns kommun.
  Hälsningar
  Thomas Hansson, Miljöpartiet.

 • Trygghet (Moderaterna) 2017-06-29

  Hej Sabine!
  Det är tråkigt om du upplever Simrishamn mer skräpigt och otryggt. Jag skulle gärna vilja snacka med dig om dina upplevelser, så att vi ka sätta in åtgärder på rätt sätt. Låt inte enskilda korkade uttalanden stå som intäkt för att alla skulle vara på samma sätt. Vet du att dessa personer är nyanlända i Simrishamn, och inte tillfälliga besökare? Slå mig gärna en signal 070-3717781, Anders Johnsson

 • Invandring (Feministiskt initiativ) 2017-06-29

  Hej Sabine Johansson,
  jag måste nog fråga dig vilken strand du varit på? Jag känner inte igen din beskrivning, varken när det gäller nedskräpning eller tilltal. Simrishamn har, precis som många andra kommuner, tagit emot människor som flytt från krig, förtryck och utsatthet i sina egna länder, och som enligt den lagstiftning som finns om asyl, har rätt att söka skydd i andra länder. Den lagstiftningen är universell och tar inte hänsyn till något annat än just den flyende människans rätt att få skydd. Mottagande och fortsatt integration har fungerat bra här. Kommunen har en politisk enighet om att vi ska hjälpa till och många många har deltagit, och deltar, på volontär basis. Vi har all anledning att vara stolta över det som gjorts och det som görs. Och vi är många som tycker att vi kan och ska göra mer! Vi är många som inte står ut med vetskapen om alla som dör i de rangliga båtarna på Medelhavet eller som inte vill att unga ensamkommande pojkar ska skickas tillbaka till krigets Afghanistan.
  Jag har inte sett annat än att vi kan dela på de stränder vi har och att vi tillsammans kan plocka upp det skräp som finns.
  Hälsningar
  Gudrun Schyman. Feministiskt initiativ

 • Invandring (Kristdemokraterna) 2017-06-30

  Hej Sabine.
  tack för din fråga. Att du känner dig otrygg är förfärligt. Trygghet är en polisiär fråga. Tyvärr får vi inte det utlovade antalet poliser.
  2015 kom en enorm flyktingvåg över hela Europa. Dock tog Sverige och Tyskland ett stort ansvar, men även Simrishamns kommun. Idag när läget är ett helt annat, flykting boende runtom i kommunen har tömts. Kvar finns uteslutande de med permanent uppehålls tillstånd. Kommunen behöver föryngras,.
  Att stränder skräpas ned är inget jag känner igen. På vilken strand har du varit. Du har ätt att klä dig hur du vill utan at få korkade uttalande om din klädsel.

 • Invandring (Socialdemokraterna) 2017-06-29

  Hej Sabine!
  Att känna sig otrygg i samhället är något som ingen person ska känna oavsett vem personen är. Alla har samma rätt i vårt samhälle att klä sig som man vill utan att få skällsord för detta.
  När det gäller skäligheten så är det något som vi hela tiden jobbar med och det varierar nog från dag till dag. Samt att vi har stora problem med bland annat måsarna som gräver i papperskorgarna och drar upp det som ligger där.
  Sedan är det inte kommunen som har tagit emot några flyktingar. Att det kommit så många flyktingar beror ju på att vi har driftiga entreprenörer i kommunen som lämnar anbud på Migrationsverkets upphandlingar och därav har det kommit många till just Simrishamns kommun.
  Jag hoppas att du vill återkomma till Simrishamns kommun och få något trevligare med dig i fortsättningen.
  Mv sommarhälsningar
  Karl-Erik Olsson (S)
  Kommunstyrelsens ordförande

 • Otrygghet (Sverigedemokraterna) 2017-06-29

  Hej Sabine.
  Tyvärr förstår jag din oro och även din rädsla.
  Vi har fått ett samhälle där många går och är oroliga och känner sig osäkra. Jag vill påstå att de flest flyktingar och asylsökare inte delar v��rt västerlänska levnadssätt, där bl.a. man kan klä sig som man vill, speciellt på stränder och bad. Att bli kallad hora är ett uttryck för deras kvinnosyn och visar även att jämnställdhet inte är nåt och bry sig om. Tyvärr finns det idéer om att integrationen ska ske på båda hållen, vilket jag inte håller med om. Migrationsverket har stängt det sista boende i kommunen och de som finns kvar har fått boende genom privata aktörer, vilket politiker inte kan göra nånting åt.
  Jag har själv 2 döttrar i tonåren så jag har hört allt detta tidigare, tyvärr.
  Att stränderna är skräpiga vet jag inte. Men som Simrishamnare ser jag ofta att vid Strandpaviljongen i Simrishamn är ett tillhåll på kvällstid med skadegörelse
  och nedskräpning. Det sitter gäng med flyktingar vilket fort kan skapa den känslan som du beskriver, men visst där sitter även svenska ungdomar.
  Det jag är säker på är att SD inte är skyldiga till det vi ser idag.
  Hoppas att du ändrar och står på dig, Simrishamn är för vackert för att ge upp :-)
  Med vänliga hälsningar
  Fredrik Ramberg

Frågan är ställd till