Gör Simrishamn mer intressant för ungdomar

Hej mitt namn är Oliver och jag bor i Simrishamns kommun. Jag tycker att Simrishamn är en rätt så tråkig plats, det finns ingenting man kan göra. Ingen McDonalds, ingen Burger King, ingen Max, inga köpcenter med mera. Många flyttar ifrån Simrishamn när dom blir äldre eftersom att det inte finns något att göra. Därför tycker jag och förmodligen massa andra ungdomar att man ska bygga något köpcenter eller något liknande var ungdomar och folk i den åldern kan roa sig och faktiskt tycka att det finns något att göra. Bygga en McDonalds? Bygga en Max? Bygga en Burger King? Bygga ett köpcenter? Snälla! Jag tycker även att ni politiker ska involvera fler ungdomar i politiken och åka ut till skolor som Nova t.ex och berätta om vad ni gör, hur ni gör det osv. Många ungdomar är inte intresserade om politik och det tycker jag är dåligt, Jag brinner starkt för att få min röst hörd men ibland är det svårt, så jag ber er att hjälpa mig att göra Simrishamn till en roligare och mer intressant stad för ungdomar. Tack hoppas ni förstår vad jag menar /Mvh Oliver Jeppsson från Nova Academy i Simrishamn.

Svar

 • Gör Simrishamn mer intressant för ungdomar (Miljöpartiet) 2017-08-31

  Hej Oliver,
  Det var en omfattande och intressant fråga du ställer. Områden för shopping är svårt att påverka politiskt utan det bygger på kunder.
  Mötesplatser finns på olika ställen, men det är viktigt att man besöker dem för då kommer de att finnas kvar.
  Hur kontakten med ungdomar och politik ser ut kan vara olika, man kan ju börja med att besöka ett kommunfullmäktigemöte. Det finns även ett arbete med ett ungdomsråd.
  Men det viktigaste för ett levande Simrishamn är att vara ute och använda den service och de mötesplatser som finns.
  Hälsningar
  Thomas Hansson, Miljöpartiet

 • Gör Simrishamn mer intressant för ungdomar (Feministiskt initiativ) 2017-08-31

  Hej Oliver,
  jag håller med om att det är dåligt med utbudet för unga. Det behövs en träffpunkt och den skulle t.ex. kunna växa fram i den lokal på andra sidan järnvägen (räknat från din skola) där det nu planeras muséum. Lyckebyhuset heter det. Där finns fler lokaler och vår/F!:s vision är att det där ska kunna bli ett kulturcentrum med plats för utställningar, öppna scener, replokaler, café, osv. Vi driver frågan genom att lägga förslag i Kulturnämnden. Det är klart att det kanske skulle upplevas som bättre om någon hamburgerkedja vill öppna här i stan men framför allt är det en fråga för kommunen och jag hoppas att fler politiker är beredda att göra mer!
  Hälsningar
  Gudrun Schyman, Feministiskt initiativ

 • Gör Simrishamn intressant för ungdomar (Kristdemokraterna) 2017-08-31

  Hej Oliver
  Håller med om att det inte är mycket att göra för ungdomar om man inte är sport intresserad. En lokal skulle vara bra om det fanns. Några affärer, Mc Donalds, eller liknande kan inte kommunen påverka, Det är affärerna själva som bestämmer var de ska finnas.

 • Gör Simrishamn mer intressant för ungdomar (Socialdemokraterna) 2017-09-17

  Hej Oliver och tack för din fråga!
  När det gäller olika köpcentra i kommunen med de butikerna du nämner så kan en kommun bara planlägga mark för detta. Butiksägarna bestämmer sedan själva var de ska etablera sig. Nu håller vi på med att titta över hur vårt centrum i Stan ska kunna bli bättre så vi kan bli året stadskärna 2019.
  När det gäller ungdomars intresse för politik så är det skolans rektor som bestämmer om politiker får komma in i skolorna. Jag kommer gärna ut till Nova och pratar politik. Så prata med din lärare och bjud in undertecknad så kommer jag gärna ut till er.

  Med vänlig hälsning,
  Karl-Erik Olsson (S)
  Kommunstyrelsens ordförande

 • Gör Simrishamn intressant för ungdomar (Liberalerna) 2017-09-04

  Hej Oliver,
  Tyvärr är det svårt för politiker att se till att det finns fler butiker och fik. Det enda vi kan göra är att göra det så enkelt som möjligt att driva företag. De flesta kedjor har bestämda krav på hur mycket människor som bor i det området där en affär ska öppna. Annars är det inte möjligt för dem att tjäna pengar på sitt jobb. Det bästa vi som bor och är här i Simrishamn kan göra är att handla i våra affärer och fika på våra fik. Då kan de finnas kvar.
  Har du och dina vänner andra idéer för kul saker som kan hända i Simrishamn så skulle jag uppmuntra er att ta tag i det själva. Bild en förening, sök pengar av kommunen eller sponsring av företag. Det går att åstadkomma massor på egen hand. Dessutom är det kul.
  Vi politiker vill inget hellre än att ungdomar också ska engagera sig i politiken. Jag kommer gärna till er skola och pratar men för det måste vi vara inbjudna. Du är också själv varmt välkommen på ett av våra politiska möten. Hör av dig om du är intresserad av att engagera dig eller veta mer om politik. Du kan ringa mig på 0709-350553.
  Vänliga hälsningar
  Malin Henriksson, Liberalerna

Frågan är ställd till