Förslag

Hej.
Simrishamns kommun behöver utvecklas och blomstra. Känns som om det är dags att ändra riktning och satsa på att locka barnfamiljer och yngre mellan 18 - 30 till kommunen med exempelvis en högskola med inriktning Turism - Hotell och restaurang - jordbruk/lantbruk - konstnärliga utbildningar och inom fiske. Men även att få företag att vilja etablera sig i er kommun, inte bara lokala. Exempelvis IKEA och McDonalds osv. Ett annat förslag är att tågtabellen blir tätare, att tågen går en gång i halvtimmen till Malmö och att byarna i kommunen får fler tider för buss.

Svar

 • Förslag (Österlenpartiet) 2018-09-23

  De förslag som du anger är precis vad vi gick till val på. Kolla www.osterlenpartiet.se så ser du. Men det gick tyvärr inte så bra för oss.

  Hälsningar Christer Vigren

 • Förslag (Feministiskt initiativ) 2018-09-23

  Hej,
  alla de förslag som du nämner finns nog mer eller mindre på samtliga partiers önskelista. När det gäller trafiken är det regionen som ansvarar, Skånetrafiken, och kommunen gör ideligen uppvaktningar för att få förbindelserna att fungera bättre.
  Vi/F! har också förslag om anropstrafik och samåkning för att underlätta för transporter mellan orterna.
  Skola/högskola vill vi alla bygga ut och satsningar kommer också att göras på en utbyggnad av Campus Österlen, med både kortare och längre kurser för lärande i alla åldrar. För att barnfamiljer ska vilja flytta hit krävs satsningar från grunder, dvs både förskola, skola gymnasium och vuxenutbildning av god kvalitet. I vårt förslag till budget tar vi upp detta men vi har inte haft inflytande över majoritetens beslut under den mandatperiod som snart har passerat. Förhoppningsvis blir det ändring på det.
  Hälsningar
  Gudrun Schyman, Feministiskt initiativ

Frågan är ställd till