Fler platser åt ungdomar

Jag och även mina vänner vill att det ska finnas fler platser där ungdomar kan mötas och umgås utanför skoltid och på helger. Går det att fixa?
För i dagens läge finns det inga ställen alls där man kan gå och bara umgås, hade varit roligt om det i alla fall fanns ett litet ställe där man kan spela kort, snacka och bara ha allmänt roligt. Utan att behöva tänka på skola samtidigt.
Med Vänlig Hälsning

Svar

 • Fler platser åt ungdomar (Feministiskt initiativ) 2017-08-31

  Hej Tilda,
  jag håller med om att det är dåligt med träffpunkter för unga. Det behövs en mötesplats och den skulle t.ex. kunna växa fram i den lokal på andra sidan järnvägen (räknat från din skola) där det nu planeras ett muséum. Lyckeby-
  huset heter det. Där finns fler lokaler och vår/F!:s vision är att det där ska kunna bli ett kulturcentrum med plats för utställningar, öppna scener, replokaler, café, osv. Vi driver frågan genom att lägga förslag i Kulturnämnden. Jag hoppas att fler politiker är beredda att göra mer!
  Hälsningar
  Gudrun Schyman, Feministiskt initiativ

 • Fler platser åt ungdomar (Miljöpartiet) 2017-08-31

  Hej,
  Jo, det diskuteras i politiken om hur det kan ordnas fler mötesplatser, både för unga och även för gamla. En del gillar kaféer andra Benka Di, men det behövs mer. Kultur och Fritidsförvaltningen har hand om det och arbetar på att finna fler förslag.
  Hälsningar
  Thomas Hansson, Miljöpartiet

 • Fler platser åt ungdomar (Socialdemokraterna) 2017-09-09

  Hej Tilda och tack för din fråga!
  Detta med lokaler till både unga o seniorer är en ständigt återkommande fråga. Kommunen har ordnat många lokaler i Simrishamns kommun för föreningar att vistas i. Vi har satt i ordning Aulan och matsalen på före detta Österlengymnasiet som föreningar utan kostnad kan låna. Vi öppnar upp i slutet av september stationshuset till ett cafè där ni då har möjlighet att sitta ner och prata, spela kort eller ta en fika. Så det finns redan alla möjligheter att träffas utanför skoltid i Simrishamn.
  Med vänlig hälsning,
  Karl-Erik Olsson (S)
  Kommunstyrelsens ordförande

Frågan är ställd till