Ebola

Hur kan ni låta invandrare från Afrika komma in på ett sjukhus utan nån hälsokontroll, ni vet väl inte vad dom bär på för sjukdomar. Själv kommer jag aldrig att anlita Simrishamns sjukhus mer. Förklara detta för äldre invånare som inte läser alternativ media där sanningen redovisas. Hoppas på vettigt svar.Mvh

Svar

 • Ebola (Vänsterpartiet) 2014-10-12

  Bäste Sverigevän
  Jag tycker nog inte att varken du eller någon av våra äldre invånare behöver oroa sig för att anlita Simrishamns sjukhus, eller något annat sjukhus p g a risk för att smittas av Ebola.Jag vet inte, och sannolikt inte du heller, vilka undersökningar som de som kommer hit som flyktingar från krig o svält genomgår. Att anta att människor som kommer hit med automatik skulle föra med sig smittsamma sjukdomar är i grunden helt felaktigt och djupt omänskligt.
  Hälsar Anders Arenhag

 • Ebola (Feministiskt initiativ) 2014-10-12

  Hej Sverigevän,
  Jag håller med det Anders Arenhag har skrivit i sitt svar till dig och jag vill gärna tillägga att ett stort problem inom sjukvården, idag, i Sverige, är alla de bakterier som sprids inom sjukvården självt. Detta är inte en följd av att det kommit människor från andra länder utan ett problem som bl.a. ökat p.g.a. sämre hygien inom sjukvården och en ökning av resistenta bakterier, dvs sådana som antibiotika inte biter på.
  Hälsningar
  Gudrun Schyman , Feministiskt initiativ

 • Ebola (Socialdemokraterna) 2014-10-15

  Hej Sverigevän!
  Jag förmodar att din fråga handlar om flyktingförläggningen på sjukhuset?
  Jag delar först Anders Arenhags svar.
  När det gäller flyktingförläggningen på Sjukhuset så är inte Simrishamns kommun ansvariga för detta.
  Utan detta sköts helt och hållet av Migrationsverket. Så du bör kontakta Migrationsverket med din fråga om hälsokontrollen.
  Mvh
  Karl-Erik Olsson (S)

Frågan är ställd till