Angående parkeringsvakter

Hej! Jag har en lösning för de laglösa parkeringar som sker i Simrishamn.
I Simrishamn har gräsmattor blivit parkeringar och ingen bryr sig om parkeringsförbudsskyltarna, speciellt under den period där suckarnas gång är igång och individer ställer sig överallt bara det finns plats.
Lösningen är att bygga fler parkeringsplatser och sätta in fler parkeringsvakter för att kunna hålla koll på Simrishamns säkerhet. Där finns stora risker med illegala parkeringar eftersom att de är illegala av en anledning.

Svar

 • Angående parkeringsvakter (Miljöpartiet) 2017-08-31

  Hej Max,
  Intressant att du ställer denna fråga till politiken. Det är varje bilförares ansvar att följa trafikregler och framföra sitt fordon på rätt ställe. Gör de inte det är det en polisfråga.
  Det finns många parkeringsplatser i Simrishamn, de är inom promenadavstånd från centrum, det ska inte behövas parkeringsvakter för att uppnå en säker trafikmiljö, tycker jag. Utan var och en måste kunna ta ansvar för det.
  En annan möjlighet är att fler går, cyklar och åker med Skånetrafiken för då får fler plats i staden. Bilen som transportmedel tar stor plats.
  Hälsningar
  Thomas Hansson, Miljöpartiet

 • Angående parkeringsvakter (Socialdemokraterna) 2017-09-09

  Hej Max o tack för din fråga!
  Det här med parkeringsproblematiken i Simrishamns tätort är något som vi tittar på och försöker ordna på ett bra sätt. Vi tittar på möjligheten att ordna fler parkeringsplatser. Finns också ett uppdrag till samhällsbyggnadsförvaltningen om att titta om det går att bygga ett parkerings i Simrishamn. Sedan har vi parkeringsvakter i Simrishamn men de är inte i Simrishamn alla dagar i veckan. Men var och en som har bil och tagit körkort har också ett ansvar om att följa lagar och trafikskyltar.
  Med vänlig hälsning,
  Karl-Erik Olsson (S)
  Kommunstyrelsens ordförande

Frågan är ställd till