Vi söker dej!

Som vill vara ett stöd till barn eller vuxna med funktionsnedsättning. Du kan bli kontaktperson eller ledsagare för att hjälpa någon att bryta social isolering eller underlätta för någon att delta i olika aktiviteter i samhället.

Vad innebär det att vara kontaktperson eller ledsagare?

Som kontaktperson eller ledsagare är din uppgift att hjälpa någon med att bryta social isolering och delta i olika aktiviteter i samhället. Det uppdrag som du får bygger på de behov som personen med funktionsnedsättning har. Det är individuellt och kan se mycket olika ut. Exempel på stöd kan vara att träffas hemma eller ute på ett fik. Det kan också vara att tillsammans göra fritids- eller kulturaktiviteter.

Hur går man tillväga?

Om du är intresserad av att vara kontaktperson eller ledsagare träffar du en handläggare på socialförvaltningen för en intervju om dig och dina intressen mm. Om ditt uppdrag gäller barn måste du lämna in utdrag ur belastningsregistret. Du får information om vad som gäller för uppdraget.

För att matcha ihop rätt personer med varandra genomförs en första träff med handläggare där personen med funktionsnedsättning berättar om sig själv och hur funktionsnedsättningen påverkar henne eller honom. Du berättar om dig själv. Om ni båda vill fortsätta inleds ditt uppdrag.

Du kommer att ha kontakt med handläggare för att få stöd i ditt uppdrag och uppföljning görs om hur insatsen fungerar. Som kontaktperson får du ett arvode för ditt uppdrag och eventuella utlägg betalda. Som ledsagare får du lön per timme.

Är du intresserad?

Ring 0414 - 81 90 00 eller skicka e-post till simrishamns.kommun@simrishamn.se