Turismens dag, 27/9, uppmärksammas i Simrishamn och i Ystad

 – FN:s världsturistorganisation UNWTO har firat World Tourism Day sedan 1980, alltid den 27 september, säger Sofie Bredahl, turistchef i Simrishamn. Syftet med dagen är att uppmärksamma turismens roll i världen, att visa hur den påverkar sociala, kulturella, politiska och ekonomiska värden.

Vi vet att turismen är viktig på vår destination. Turismen fortsätter att växa, vi får fler besökare och fler näringsidkare inom besöksnäringen. Besöksnäringen på vår destination är en dörröppnare för både inflyttning och etablering. Turistbyråernas uppdrag är att hela tiden driva utvecklingen framåt där bland annat arbetet med reseanledningar under 365 dagar om året är otroligt viktigt liksom att skapa samverkansformer som lyfter destinationen i både nya och etablerade kanaler.

Vad gör turistbyråerna i Ystad och Simrishamn för att uppmärksamma Turismens dag? Vi vill gärna ha en dialog med våra besökare, både turister och lokalbefolkning, om turism och besöksnäring. Vad kan vi göra bättre, finns det tips och idéer på nya grepp för att locka fler besökare. Välkomna till turistbyråerna och "snacka turism med oss denna dag" Vi bjuder på äpplen från Österlen och för alla shoppingsugna erbjuder vi 10 % rabatt på souvenirer och böcker denna dag. Simrishamns turistbyrå finns också på torget i Simrishamn kl. 10-14 denna dag.

Med anledning av Turismens dag har vi en tävling på facebook.com/osterlen   Vad lockar dig till att besöka Ystad & Österlen på hösten?

Delta med dina bästa tips och berättelser. Tävlingen pågår under perioden 27 september – 13 oktober med fina priser, bland annat presentkort värt 400 kr att nyttja vid bokning online på visitystadosterlen.se.

– Det händer mycket på vår destination just nu, säger Sofie Bredahl. Det som ligger främst i evenemangslistan är Äppelmarknaden i Kivik, Skördemarknader, Oktoberfest, Jazz Band Ball, Bokhelger i Bokbyn, Österlen Lyser och alla härliga julmarknader runt om på destinationen.

Mer information: Sofie Bredahl, turistchef, Simrishamn, 0709-81 93 20 och Marie Holmström, turismstrateg, Ystad, 0709-47 77 12

Ystad och Simrishamns turistbyråer

www.visitystadosterlen.se

info@visitystadosterlen.se