Feriearbete 2017

Välkommen att söka en av våra 50 feriepraktikplatser

Våra krav för att du ska trivas i vår organisation är att du är positiv, gillar att samarbete med andra medmänniskor, håller tider och förstår din roll som feriepraktikant. Personlig handledare ingår i allt feriepraktikarbete. Du som kan söka är född 2000 eller 2001, är folkbokförd i Simrishamns kommun och som inte tidigare haft feriepraktik i kommunen.

Feriepraktik inom vård och omsorg innebär att du arbetar på ett särskilt boende, en korttidsvistelse eller på en dagverksamhet i kommunen. Arbete inom vård och omsorg är ett framtidsyrke med många olika områden att utbilda sig inom och goda förutsättningar för framtida arbete. Här får du möjlighet att arbeta med personer som har behov av olika typer av stöd i vardagen. Dina arbetsuppgifter under feriepraktiken innebär huvudsakligen att hjälpa till med sociala aktiviteter. Med en positiv attityd och god initiativförmåga kommer en feriepraktik inom vård och omsorg innebära en spännande och rolig sommar för dig.

På våra förskolor deltar du i den dagliga verksamheten. Du kommer, efter förmåga, att få ta ansvar för vissa delar av aktiviteterna. Arbeta med barn kräver energi och positiv attityd. Detta arbete ger mycket positiv feedback när man har förstått sina arbetsuppgifter.

Kulturskolan i Simrishamns söker positiva ungdomar som vill arbeta inom Sommarkulturskolan under sommaren. Du är social, tycker om barn och intresserad av dans, konst, cirkus, musik. Du kommer att få göra många olika saker, assistera kulturlärare inom de olika ämnena och olika praktiska saker. Vi kallar de som sökt plats på Sommarkulturskolan till en speeddate (snabb och enkel träff mellan praktikant och ansvarig arbetsledare).

Vaktmästeri sker inom skola och på samhällsbyggnadsförvaltningen. Den mest handgripliga praktikplatsen där det gäller att kunna hantera en pensel, sopkvast, skyffeljärn eller skruvdragare. Vi har endast ett fåtal platser som lottas ut till dem som sökt vaktmästeri.

Inom kommunal verksamhet är administration en stor post. Sortera papper, uppgifter, Excel-ark är kanske något du gillar och kommer att bli bäst på i sommar!

Turistvärd, då utgår du från vårt turistcenter i Simrishamn. Du är ansiktet utåt och möter varje morgon turister på tågstationen eller på turistbyrån. Därför vill vi gärna träffa dig efter att du sökt feriepraktik. Vi kallar de som sökt turistvärd till en speeddate (snabb och enkel träff mellan praktikant och ansvarig arbetsledare).

Österlens museum söker positiva ungdomar som vill vara med i deras verksamhet under sommaren. Du är social, positiv och intresserad av museets arbete. Vi vill gärna träffa dem som vill och sökt plats på museet genom speeddate (snabb och enkel träff mellan praktikant och ansvarig arbetsledare).

Välkommen med din ansökan via den här sidan!