Projekt "Digital kommunikation"

I juni 2016 startade vårt projekt om digital kommunikation. Information och kommunikation är grundförutsättningar för att medborgarna ska kunna ta tillvara sina demokratiska rättigheter och använda, påverka och utveckla kommunens tjänster. Målet med projektet är därför att underlätta vardagen för dem som bor och verkar i vår kommun, underlätta kontakterna med kommunen parallellt med satsningen på Kontakt Simrishamn och samtidigt ge en hög upplevelse av att information och kommunikation sker utifrån mottagarens villkor. Här kan du läsa projektbeskrivningen. 

Nu kan du äntligen kommunicera med kommunen via flaskpost!

2016-01-11

Du har väl inte missat att vi för projektets räkning nu letar efter dig som vill säga ditt om kommunens kommunikation? Tycker du vi borde finnas på Facebook? Vill du videochatta med oss på kommunen? Hur ser skulle vår hemsida se ut om du fick bestämma? Vi vill höra dina tankar och idéer! Anmäl dig direkt här.

Bloggen: Tre saker som värmer en tjänstepersons hjärta

2016-01-04

Strax innan jul hade Kommunledningskontoret förvaltningsdag och Jon listar tre saker som han kände värmde lite extra när därifrån. Läs inlägget här

Bloggen: Ska en kommun producera TV?

2016-12-05

Teknikens utveckling öppnar upp för ännu fler sätt att kommunicera och informera medborgarna. Borde egen produktion av rörlig vara en av dem? Jon reflekterar i det här blogginlägget lite om Kungälv kommuns satsning och vad vi kan ta för lärdomar därifrån.

Bloggen: Konflikt på Kulturfika

2016-11-10

Från de yngre till de lite äldre. I den här blogginlägget berättar Jon om de skilda perspektiv som uppstod på den av kommunen arrangerade Kulturfikan och varför det är viktigt att ha ett öppet sinne. Läs blogginlägget här.

Bloggen: Ett hemligt utegym är inget bra utegym

2016-11-08

I det det här blogginlägget skriver Jon Högman om mötet med ungdomarna på Nova Academy och om vikten att ta deras tankar och synpunkter på kommunens kommunikation på allvar. Inlägget läser du här

Bloggen: Empati + design = sant

2016-10-12

Projekt Digital kommunikation fortsätter framåt i sin kartläggningsfas och bloggen har återigen blivit uppdaterad. Projektledare Jon Högman reflekterar utifrån ett seminarium han besökte, om vilken roll empati kan ha när en bygger en ny hemsida. Läs det senaste inlägget "Tre tips för en mer empatisk kommun" här.  

Vad gör egentligen vår projektledare?

2016-10-07

Den här frågan och mer med det kommer besvarars när Projekt Digital kommunikation nu får en blogg. I det första inlägget skriver projektledare Jon Högman om vad projketet handlar och varför han vill att du mailar honom så snart du läst det. Bloggen ligger på bloggportalen medium.com och inlägget läser du här. Håll utkik efter nästa blogginlägg här på sidan eller följ Jon på medium.com

Ska en kommun producera TV?