Starta eget

Råd och stöd för blivande företagare och dig som nyss startat företag.

NyföretagarCentrum

Funderar du på att starta eget företag och vill få hjälp eller rådgivning?  Då finns NyföretarCentrum i Simrishamn för dig på Marint centrum!

Tidsbokning för enskild rådgivning och mer information om NyföretagarCentrums service till nyföretagare hittar du på: www.nyforetagarcentrum.se/ystad

Start-up-café i Simrishamn

 Start-up-café på Marint centrum i Simrishamn är en ny mötesplats där alla är välkomna, allt från entreprenörer till små och medelstora företag, eller du som bara är nyfiken och funderar på att starta eget. Kom och prata försäljning, marknadsföring, juridik eller allt annat som berör nyföretagande. Alla är välkomna, det behövs ingen föranmälan. Nyföretagarcentrum bjuder på kaffe och fralla! Platsen är Sjöbris Café & Bistro på Marint centrum, tiden är kl. 9–12 och start-up-caféer är varje fredag udda veckor.

För mer information och frågor, kontakta Lotte Kolare på Nyföretagarcentrum: lotte.kolare@nyforetagarcentrum.se, 0706-18 09 68.

Starta företag-träffar under våren 2017

Funderar du på att starta eget företag? Då finns Starta företag-träffarna till för dig! Plats och datum (tiden är alltid kl. 18–21):

 • Simrishamn, Marint centrum 27/4 (OBS 17.30), och 13/6
 • Ystad, Gamla rådhuset 30/5
 • Tomelilla, kommunhuset 9/5

På starta företag-träffarna går man igenom vad du ska tänka på när du t.ex. gör din affärsplan inför starten av ditt företag. Du får konkreta handfasta tips och råd. Du får både inspiration och information och kan knyta kontakter med banker och redovisningsbyråer. Träffarna, som genomförs av Nyföretagarcentrum, är kostnadsfria och fika ingår!

Föranmälan gör du till Lotte Kolare, Nyföretagarcentrum: lotte.kolare@nyforetagarcentrum.se eller 0706-18 09 68. Välkommen!

Skatteverkets informationsträffar för nya företagare

Skatteverket erbjuder en stor mängd olika informationsträffar för dig som skall starta eget företag. Man har träffar om olika bolagsformer, skatt, moms, och internationel handel. De samarbetar också med en rad andra myndigheter under träffarna - allt för att hjälpa dig med att starta eget. Hela höstens program hittar du på www.skatteverket.se/infotraffar

Personlig rådgivning

Du har också möjlighet att få personlig rådgivning av kommunens näringlivsutvecklare. Tid bokar du genom att ringa till Lars Persson, tfn 0414-81 91 22 eller e-post lars.persson@simrishamn.se.

Uppföljning

 • För dig som redan fått hjälp vid uppstart finns det möjlighet till uppföljning och en fortsatt kostnadsfri rådgivning. Kontakta Lars Persson för mer information.
 • Startlinjen

  Du som vill starta företag och du som nyligen har gjort det är välkommen att ställa dina frågor till Startlinjens ekonomer och jurister vardagar kl. 9-12. Tjänsten är kostnadsfri. Telefon 020-35 10 10.

  Checklista för start av företag

  På verksamt.se finns en ny checklista för dig som skall starta företag. Välj företagsform och svara på några frågor så får du information om vad du måste göra och tänka på när du startar företag. www.verksamt.se

  Broschyr om företagsstart

  Broschyren ger en god överblick över vägen till eget företag och har tagits fram av sex myndigheter. Broschyren Starta Företag (pdf-fil 545 kB)

  Kooperativt ägande

  Om du vill starta ett kooperativt företag kan Coompanion hjälpa dig i start- och utvecklingsprocessen. Rådgivningen är kostnadsfri.
  Kontakta Coompanion om du har frågor om kooperativt företagande.

  Coompanion Skåne, Anckargripsgatan 3, 211 19 Malmö, tfn 040-22 05 10, www.coompanion.se

  Har du en idé?

  Genom att ta del av Venture Cup syds unika process får du möjlighet att testa dina idéer samtidigt som du får feedback, utbildning, handledning och vara en del i ett stort nätverk av entreprenörer, riskkapitalister och andra personer från näringslivet och akademin. Allt detta helt kostnadsfritt!  Mer information hittar du här.

  Särskilt stöd till invandrare

  Om du inte har svensk bakgrund kan det ibland kännas mer komplicerat att starta företag. Det kan till exempel handla om språket eller det regelverk som styr företagandet i Sverige. ALMI och IFS, Insamlingsstiftelsen IFS Rådgivningscentrum, samarbetar för att ge särskilt stöd till invandrare som funderar på att starta företag eller som redan driver företag.
  Mer information finns på IFS webbplats.

  ResursCentrum för kvinnor 

  ResursCentrum vänder sig till alla kvinnor i länet. Prioriterade grupper är kvinnor som driver företag eller planerar att starta företag samt kvinnor på landsbygden.

  Regionalt ResursCentrum driver ett antal delprojekt med tyngdpunkt på kompetensutveckling för kvinnor och kvinnliga företagare. För närvarande finns projekt inom områdena styrelsekompetens, marknadsföring för småföretag och livsmedel.
  Mer information om Resurscentrum för kvinnor finns på Region Skånes webbplats.