Aktuellt

Här presenteras kommande arrangemang och andra aktuella händelser på eller med anknytning till Marint centrum och Östersjön.

Konferensen Östersjöfiske 2020

Välkommen till den tredje upplagan av konferensen Östersjöfiske2020 som går av stapeln på Marint centrum den 16-17 november 2017.

Konferensen riktar sig till alla med ett intresse för fiskets och landsbygdens utveckling: fiskare, förädlare, producentorganisationer, politiker, kommuner, myndigheter, departement, miljöorganisationer, livsmedelsaktörer, forskare med flera. Ta del av aktuella frågor, hör om satsningar som görs och var med och påverka den kommande utvecklingen.

Program och länk till anmälan finns här.

Information om och dokumentation från tidigare konferenser finns här.

Marint centrums projekt vinnare av internationellt miljöpris

MARELITT Baltic, vårt internationella projekt om förlorade fiskeredskap, har vunnit det internationella miljöpriset ”Baltic Sea Clean Maritime Award”. Projektet var nominerat som en av tre finalister i klassen ”Teknologi och innovation”.

Lead Partner management team June 2017
Priset instiftades 2013 av The Baltic Sea Forum i samarbetet med EU-projektet InnoShip och The Institute of Shipping Economics and Logistics. Priset ska stärka innovativa och miljövänliga tillvägagångssätt och idéer för Östersjön och erbjuda en plattform för transparens, kunskapsutbyte och för åtgärder som går att genomföra.

Mer information här.
Tacktalet finns att läsa här (på engelska).

Utställningar i foajén

Livet på Östersjöns bottnar – Kika på vilka växter och djur som lever i Östersjöns olika miljöer och bottentyper. Utställningen är producerad av AquaBiota för projektet MARMONI.

Fishing for Litter - se hur yrkesfiskarna bidrar till att minska nedskräpningen i havet.