Aktuellt

Här presenteras kommande arrangemang på eller med anknytning till Marint centrum och Östersjön.

Nytt nummer av Under ytan  

Det senaste numret av Marint centrums nyhetsbrev finns här.  

Konferensen Östersjöfiske 2020

Välkommen till den tredje upplagan av konferensen Östersjöfiske2020 som går av stapeln på Marint centrum den 16-17 november 2017.

Konferensen riktar sig till alla med ett intresse för fiskets och landsbygdens utveckling: fiskare, förädlare, producentorganisationer, politiker, kommuner, myndigheter, departement, miljöorganisationer, livsmedelsaktörer, forskare med flera. Ta del av aktuella frågor, hör om satsningar som görs och var med och påverka den kommande utvecklingen.

Som vanligt är det de mest aktuella frågorna som sätter prägel på mötet och de som varit på ÖF2020 tidigare kommer att känna igen sig, men vi kommer också att utveckla konferensen lite, bland annat med fler internationella inspel.

"Spara datumet" som pdf finns här.

Information om och dokumentation från tidigare konferenser finns här.

Hemmahamnen i Brantevik

Härlig, nyfångad fisk direkt från din lokala fiskare!

Du håller koll på försäljningen via Hemmahamnens Facebook-sida. Därifrån får du meddelanden direkt till din mobiltelefon eller dator om när fiskarena finns på plats, vad de har med sig i fångsten med mera. 

Lunds universitet vill etablera Östersjöforskning på Marint centrum

Planer på högkvalitativ forskning och högre utbildning inom marina frågor med ett fokus på Östersjön.

Lunds universitet och Simrishamns kommun har undertecknat en avsiktsförklaring om att skapa en unik tvärvetenskaplig forskningsmiljö på Marint centrum i Simrishamn som kan driva utvecklingen inom hav och vatten i Skåne och södra Sverige framåt. Läs mer här.

Utställningar i foajén

Livet på Östersjöns bottnar – Kika på vilka växter och djur som lever i Östersjöns olika miljöer och bottentyper. Utställningen är producerad av AquaBiota för projektet MARMONI.

Fishing for Litter - se hur yrkesfiskarna bidrar till att minska nedskräpningen i havet.