Kulturkullerbyttan

KulturkullerbyttanKulturkullerbyttan är en serie barn- och familjeföreställningar som arrangeras av bl a Musik i Syd, Kultur- och fritidsförvaltningen och Simrishamns Riksteaterförening. Nytt för hösten är att även Jazz på Österlen är med. Biljetterna kostar i de flesta fall 50:- och säljs på Bokvaruhuset i Simrishamn, Storgatan 34, telefon 0414-102 50 (Scenpass Sverige gäller för alla dessa arrangemang). Förköp även vid entrén en timme innan föreställning.

HÖSTEN 2017

Lördag 26/8 kl. 11, hamnplan i Simrishamn under ”Sillens dag”:

Lördag 26/8 kl. 11, hamnplan i Simrishamn under ”Sillens dag”: ”Allt i loopar” med sångaren Dan Svensson

Vad kan man göra med en loop-pedal, en mikrofon och barnens egna röster? Precis allt, menar sångaren och multiinstrumentalisten Dan Svensson. I denna interaktiva musikföreställning möter Dan Svensson helt allena sin publik med endast en loop-pedal, en mikrofon och sin röst. Det blir en lek med ord, rytmer, toner och loopar med kraft att skingra blyghet, väcka nyfikenhet, glädje och förundran över ljudens oändliga universum. Möjligheterna är oändliga och allt kan hända när publiken bjuds in och påminns om livets loopar som bara går och går, dag för dag och år efter år…

Målgrupp: För hela familjen.
Föreställningens längd: Cirka 30 minuter.
Biljetter: Fri entré.
Arrangör: Kultur- och fritidsförvaltningen i samarbete med Sillens dag. 


Söndag 17/9 kl. 14: Konstmuseet Gösta Werner och Havet i Simrishamn

17/9 kl. 14: Konstmuseet Gösta Werner och Havet i Simrishamn: ”Jazzmagi” med Fri Luft

Vad är jazz? Följ med på en hissnande musikalisk resa från Louis Armstrong till Taylor Swift kring jazzens absoluta kärna: improvisation! En föreställning där tre frustande blåsinstrument låter sig förvillas i jazz, improvisation, känslor och värderingar. En drömsk, lätt surrealistisk konsert där ingenting är omöjligt och publiken, likväl som musikens kraft, tillåts leda händelseförloppet i olika riktningar. Jazzens historia vävs in på ett naturligt, fantasirikt och lekfullt sätt och publiken får kunskaper om musikstilens olika epoker och spelsätt. Ingen sinnesstämning är förbjuden och reptilhjärnans sekundsnabba val, som går direkt från hjärta till handling, lyfter publiken till jazzens magiska himmel. På trumpet Jonas Lindeborg, saxofon Andreas Andersson och trombon Staffan Findin.

Målgrupp: Familjeföreställning från 7 -12 år.
Föreställningens längd: cirka 40 minuter.
Biljetter: Fri entré.
Arrangör: Kultur- och fritidsförvaltningen i samarbete med Jazz på Österlen.


Lördag 23/9  kl. 14, Sankt Olofs medborgarhus:

Lördag 23/9  kl. 14, Sankt Olofs medborgarhus:
"Räven i den kolsvarta natten" med Teater Pero

En alldeles underbar historia om att ta om hand varandra. Om att inte låta rädslan låsa någon ute. Om att omvärdera och innesluta. I den kolsvarta natten söker alla små djur skydd för mörkret och kylan. Den ena efter den andra knackar på hos den snälla kaninen som släpper in alla små kompisar i sin lilla håla. För det är inte bara mörkt och kallt, det är också lite farligt där ute... Alla små djur i skogen är rädda för räven, för den är ju både listig och farlig. Kaninen skyndar sig hem i mörkret och är snabb att låsa dörren om sig. Inte långt därefter knackar det och där kommer ankan, sen musen och allra sist lammet som alla skakar av rädsla. De har både sett och hört räven alldeles bakom sig i skogen! Kaninen är snäll och öppnar dörren, den tar hand om alla sina kompisar och tillslut är det alldeles fullt i kaninens stora säng. Men då knackar det på dörren och den lilla rävungen står utanför och skakar... Den har tappat bort sin mamma.

Målgrupp: Barn 2,5 -5 år.
Föreställningens längd: Cirka 30 minuter.
Biljetter: 50 SEK /Förköp på Bokvaruhuset eller www.simteater.se eller i entrén innan föreställning.
Arrangör: Simrishamns Riksteaterförening.


Lördag 21/10 kl. 11, Simrishamns bibliotek:

Lördag 21/10 kl. 11, Simrishamns bibliotek:
Mao – berättelser och musik från Burkina Faso

Mao Zybamba, musiker och sagoberättare som växt upp i Burkina Faso, har tagit med sig sina resväskor och sin rika sagoskatt hit. Hans berättelser och melodier som fascinerar, vaggar, tröstar och uppmuntrar är sprungna ur familjens långa berättartradition. Programmet är på svenska och Mao Zybamba spelar själv flera instrument, bland annat det afrikanska stränginstrumentet kundi och nyckelharpa för att ackompanjera sina historier.

Målgrupp: För hela familjen.
Föreställningens längd: Cirka 40 minuter.
Biljetter: Fri entré. Föranmälan till Simrishamns bibliotek, tel: 0414-81 93 00.
Arrangör: Kultur- och fritidsförvaltningen.


"Sma og store hemmeligheder", dansteater med Gazart

Söndag 29/10 kl. 14, Kulturhuset Valfisken i Simrishamn:
"Sma og store hemmeligheder", dansteater med Gazart

Hemligheter kan vara små och lätta. Som bubblor i magen hoppar de runt och gör dig lycklig. Ofta hoppar de upp på tungan och svävar ut mellan tänderna och in i örat på den första du möter. De kan också vara stora och tunga och känns som stenar som dunsar runt magen.
Bra och dåliga - världen är full av hemligheter, och för de minsta är hela världen en hemlighet. För finns det liv i dammsugarpåsen? Är skuggor kanske mörkrädda? Och kan giraffen på tapeten flyga? Två dansare tar dig till en nyckfull värld av små och stora hemligheter.

Målgrupp: Barn 1-5 år.
Föreställningens längd: Cirka 25 minuter.
Biljetter: 50 SEK /Förköp på Bokvaruhuset eller www.simteater.se eller i entrén innan föreställning.
Arrangör: Simrishamns Riksteaterförening.


"Pici och Oso" med Teater 23

Söndag 26/11 kl. 14, Kulturhuset Valfisken i Simrishamn:
"Pici och Oso" med Teater 23 

Två märkliga figurer träffas av en slump. Pici som är den lilla och Oso som är den stora. De känner inte varandra, men båda vet vad det innebär och hur det känns att bli lämnad ensam i världen. Men just idag kommer Pici att hitta Osos mysiga koja. En koja som kommer att bli platsen för ett första möte och en massa nya lekar.

Målgrupp: Barn 2-4 år.
Föreställningens längd: Cirka 45 minuter, inklusive efterföljande lekpass.
Biljetter: 50 SEK /Förköp på Bokvaruhuset eller www.simteater.se eller i entrén innan föreställning.
Arrangör: Simrishamns Riksteaterförening.