Kulturkullerbyttan

Kulturkullerbyttan

Kulturkullerbyttan är en serie barn- och familjeföreställningar som arrangeras av bl a Simrishamns kommun, Simrishamns Riksteaterförening och Musik i Syd. Många föreställningar har fri entré, annars är biljettpriset 50 SEK och säljs på Bokvaruhuset i Simrishamn, telefon 0414-102 50 (Scenpass Sverige gäller för alla dessa arrangemang). Förköp även vid entrén en timme innan föreställning. 

HÖSTEN 2018

Lördag 25/8 kl. 13-13:35, Sillens dag på hamnplan i Simrishamn:
Båtjazz - segla med Emma and the Jazzcrusaders

Häng med på en seglats i lagom bris, i storm eller helt utan vind. Ibland känner man sig så väldigt liten. Ibland måste man vara modig! Glad och stark eller liten och rädd – till havs finns musik som rymmer allt. Här blåser det både glatt sväng och stämningsfull mystik, med gott om plats för det spontana. Besättningen består av fyra fantastiska jazzmusiker som för skutan i hamn. Och kom ihåg en sak: Tillsammans är vi starka! Ålder: 5-9 år. Speltid: 35 minuter. Fri entré. Arrangör: Simrishamns kommun i samarbete med Musik i Syd.

Lördag 1/9 kl. 11 – 12, Simrishamns bibliotek:
Babyspace med Sagofen Isadora

Babyspace – en föreställning för bebisar om utrymme, tyngdlöshet och rymd. En färd genom kroppens insida och ut i universum. Med hjälp av ljud och projektioner med olika rymdmotiv skapas en resa tillbaka till en krav- och tyngdlös tillvaro. Historien har ingen röd tråd utan bygger på olika händelser uti i rymden och insidan av kroppen där bebisarna har legat för inte allt för länge sedan. Medverkande: Josefina Karlsson Vergara. Ålder: 0 - 11 månader. OBS åldern, ej för äldre barn eller medföljande äldre syskon. Speltid: 35 min. Fri entré. Föranmälan 0414-81 90 00 eller e-post: biblioteket@simrishamn.se. Arrangör: Simrishamns kommun.

Söndag 23/9 kl. 14, Kulturhuset Valfisken, Simrishamn:
"Gräs", en dansupplevelse med Claire Parsons Co och Marionetteatern

Scenen är täckt av gräs och en halv bil är på väg in. Två rödhåriga figurer och en fikasugen granne dyker upp. Rörelserna tar plats och musiken blandas med ljud av fågelkvitter och gräsklippare. Plötsligt jonglerar regnet under ett moln. Stort och smått, perspektiven leker med oss. Här i gräset kan allting hända och här möts dansare, dockspelare och en cirkusartist för allra första gången på en scen. Och självklart så fikar vi. Ålder: Familjeföreställning från 4 år och uppåt. Speltid: 40 minuter. Biljetter: 50 kr, scenpass 30 kr. Arrangör: Simrishamns Riksteaterförening, www.simteater.se.

Onsdag 31/10 kl. 10, Simrishamns bibliotek:
Chango tango med Hedda Heiskanen och Juanjo Passo

Chango Tango är en liten pojke som gjort en mycket lång resa, och hamnat i ett land där allt är annorlunda och ingen förstår vad han säger. Hans stora passion är glass – men hur ska han förklara att det är det han önskar sig mest av allt? Och vad är det i den mystiska låda han suttit på under resan? När han öppnar den hittar han ett nytt sätt att kommunicera – musik! Men han kommer också att behöva hjälp av barnen han möter (publiken) för att få sin glass till slut.  I en virvlande resa med både argentinsk och finsk tango som kompass, följer vi den lilla människans färd från ensamhet och isolering till förståelse, glädje och gemenskap. Ålder: 2-5 år. Speltid: 25 minuter. Fri entré. Föranmälan 0414-81 90 00 eller biblioteket@simrishamn.se. Arrangör: Simrishamns kommun i samarbete med Musik i Syd. 

Torsdag 1/11 kl. 14, Simrishamns bibliotek:
Hjältinnan av Basra med Teater JaLaDa

Föreställningen handlar om mod, gränslös kärlek till böcker, litteratur och om en hjältinna som heter Basra. Historien handlar om Alia som är bibliotekarie i Basra, Irak. Alia älskar sitt bibliotek och böckerna är mer dyrbara för henne än berg av guld. Men så kommer soldaterna. Alia förstår att om ingen gör något så kommer alla böckerna att förstöras! Upplev Basras gator på nära håll genom en visuell och interaktiv scendesign. Föreställningen är baserad på verkliga händelser. Ålder: Föreställningen vänder sig till familjer med barn mellan 5-7 år. Språk: Spelas på svenska, arabiska och engelska. Speltid: cirka 30 minuter. Fri entré. Föranmälan 0414-81 90 00 eller biblioteket@simrishamn.se. Arrangör: Simrishamns kommun.

Lördag 17/11 kl. 14 och kl. 15:30 (OBS! Två föreställningar), Kulturhuset Valfisken, Simrishamn:
”Bäbisrummel” med Kollaborativet

En bebisföreställning som vänder sig till de allra yngsta. Vi välkomnar bebisar och deras vuxna att inträda i ett rum för sinnlig upplevelse och interaktivitet. Med hjälp av material som tyger, speglar, ljus, skuggor och vibrationer gör vi tillsammans en taktil, visuell och kinestetisk resa. Vi låter bebisarna leda upptäcktsfärden, men två guider från Kollaborativet hjälper till. Ålder: 0- 1,5 år. Speltid: 25 minuter. Begränsat antal platser: 10 bebisar plus vuxna i publik/föreställning. Biljetter: 50 kr, scenpass 30 kr. Arrangör: Simrishamns Riksteaterförening, www.simteater.se.