Kulturkullerbyttan

KulturkullerbyttanKulturkullerbyttan är en serie barn- och familjeföreställningar som arrangeras av bl a Musik i Syd, Kultur- och fritidsförvaltningen och Simrishamns Riksteaterförening. Biljetterna kostar i de flesta fall 50:- och säljs på Bokvaruhuset i Simrishamn, Storgatan 34, telefon 0414-102 50 (Scenpass Sverige gäller för alla dessa arrangemang). Förköp även vid entrén en timme innan föreställning.

VÅREN 2018

Lördag 10/2 kl. 14, Kulturhuset Valfisken: "Visor i vatten" med Campingteatern

Dockor över och under vattnet. Det droppar, plaskar och kluckar i en fantasifull föreställning med sång och musik för de allra minsta och deras syskon. Med lite prat och mycket vatten är det en föreställning som alla kan ta till sig, små som stora och de som ännu inte hunnit lära sig så mycket svenska.

Målgrupp: Barn 1-5 år.
Föreställningens längd: Cirka 25 minuter.
Biljetter: 50 SEK.
Arrangör: Simrishamns Riksteaterförening i samarbete med Kulturkullerbyttan. 


Fredag 23/2 kl. 14, Österlens museum: "Hattfnatt" med Triolin

Musik som berättar om vänskap och nyfikenhet. En ordlös musikföreställning med stort hjärta, humor och igenkänning för de allra yngsta. Här får vi möta Sången som upptäcker och bygger instrumenten Saxen och Cellon. Vilka delar ska sitta var? Sången utforskar sin musiklåda, leker med sina marionetter tills de får egna viljor… Hur ska man förhålla sig till varandra när ingen är ledare? De spelar, busar, bråkar och blir sams igen. Olika musikgenrer, som jazz och klassisk musik, blandas och smälter ihop.

Målgrupp: Barn 1-3 år.
Föreställningens längd: Cirka 30 minuter.
Biljetter: Fri entré (på kulturkullebyttevykortet står det 50 :-, men det är fri entré)
Arrangör: Kultur- och fritidsförvaltningen i samarbete med Kulturkullerbyttan. 


Lördag 3/3 kl. 14, Kulturhuset Valfisken: "Vem" med Månteatern

Möt Nalle, Katt, Kanin och Nallegrisen i deras knasigt underbara men fullt normala tillvaro, där de stökar och bökar runt bland enkla men svåra vardagligt trassliga situationer.

Målgrupp: Barn 3-6 år.
Föreställningens längd: Cirka 40 minuter.
Biljetter: 50 SEK.
Arrangör: Simrishamns Riksteaterförening i samarbete med Kulturkullerbyttan. 


Tisdag 27/3 kl. 9.30, Simrishamns bibliotek, ”Sagodetektiven Isadora och kattmysteriet” med Sagofén Isadora

Katterna och hundarna har blivit uppdelade i två lag. Ett med katter i och ett med hundar i. Det är lättast så säger ledarna. Men en av katterna blir mycket ledsen. Den leker mest med hundarna. Katten har plötsligt försvunnit. De andra har letat och letat men inte ett spår. Den här katten älskar sagor. Kan den ha försvunnit in i en av sina sagoböcker? Djuren bestämmer sig för att gå till sagodetektiven Isadora. Hon kanske kan lösa detta kattmysterium?

Målgrupp: Barn 3-5 år (max 50 barn).
Föreställningens längd: Cirka 30 minuter.
Biljetter: Fri entré, men föranmälan till biblioteket: 0414-819300 eller biblioteket@simrishamn.se
Arrangör: Simrishamns Bibliotek i samarbete med Kulturkullerbyttan. 


Onsdag 28/3 kl. 14, Simrishamns bibliotek: Ägg-speriment med Pelle Eckerman

Kom och se och pröva mé! Pelles ägg-stra roliga ägg-speriment – en rolig och lite filosoferande föreställning om livet och om ägg. Författaren och experimentatorn Pelle Eckerman experimenterar och trixar med en hel korg full av fiffiga försök.

Målgrupp: Barn 7-12 år (max 50 barn).
Föreställningens längd: Cirka 60 minuter.
Biljetter: Fri entré, men föranmälan till biblioteket: 0414-819300 eller biblioteket@simrishamn.se
Arrangör: Simrishamns Bibliotek i samarbete med Kulturkullerbyttan. 


Lördag 21/4 kl. 14, Kulturhuset Valfisken, "Burger Princess" med Banditsagor

”Hon ska vara ömtålig, kräsen och fin som kinesiskt porslin. Har du tröttnat på ditt gamla kungarike? Här finns ingen kung. Sök jobbet som prinsessa och välkommen in i drottningariket.” Tiden är kommen för drottningen att hitta en passande prinsessa till drottningariket. Dock har hon mycket speciella krav och inte ens reklam på TV resulterar i en passande kandidat. Samtidigt står en flicka och steker hamburgare på en kommersiell kedja i en annan del av staden. Hon skulle inte ha något alls emot att byta sitt kungahus mot ett annat… Burger Princess är en modern tolkning av folksagan Prinsessan på ärten. Vi får följa en skarp, modig och handlingskraftig ung flicka som upptäcker en ny och främmande värld.

Målgrupp: För alla från 4 år och uppåt.
Föreställningens längd: Cirka 30 minuter.
Biljetter: 50 SEK.
Arrangör: Simrishamns Riksteaterförening i samarbete med Kulturkullerbyttan.