Biblioteket

Välkommen till Simrishamns bibliotek!

Biblioteket är en av de stora mötesplatserna i vår kommun, en träffpunkt med all världens berättelser och kunskap inom räckhåll.

Simrishamns bibliotek - översikt

Biblioteket - en plats för alla

Du är välkommen hit för att låna böcker, tidskrifter, ljudböcker, talböcker, musik, språkkurser, noter och filmer. Du kan söka information, släktforska, lyssna på föredrag och delta i våra olika aktiviteter. Du kan låna dator, skriva ut, skanna och kopiera.

Här kan du också koppla av i en stimulerande miljö, läsa en bok, läsa dagstidningar och tidskrifter, läsa tidskrifter från jordens alla hörn i tidskriftstjänsten PressReader eller studera i vårt tysta avdelning. Blir du sugen på en kopp kaffe, te eller choklad kan du köpa det med betalkort i vår kaffeautomat. 

I menyn till vänster kan du läsa mer om allt det vi erbjuder på biblioteket. Länkarna går till webbportalen för Bibliotek Skåne Sydost, www.biblioteksso.se

 

Logga för Bibliotek Skåne Sydost

Bibliotekskatalog - sök, reservera och låna om 

 

 

Aktuellt på biblioteket:

 

20180530

Besök vår nya bokbuss!

Simrishamns nya bokbuss

 

 

 

 

 

 

 

 

Läs mer om bokbussen och se sommarturlistan här.

 

Detta händer på biblioteket:

Sommarboken bsso

Sommarboken - 
läs fem böcker så får du en!

11 juni-31 augusti 
För dig mellan 6 och 16 år.

Äntligen sommarlov! Kom och låna fem böcker och få en bok i present!

Från och med 11 juni kan du hämta ett sommarbokshäfte på biblioteket där du recenserar böckerna du läst. Du kan även recensera böckerna på www.biblioteksso.se. 

När du lämnat in ditt häfte får du en bok i present av oss.

Du kan vara med i sommarboken två gånger och har fram till 31 augusti att lämna in dina recensioner. Ha en mysig lässommar!


RådRumRådRum

Tisdagar kl. 15-19 hela sommaren

Behöver du hjälp i kontakt med myndigheter, har du frågor kring brev, blanketter eller har du andra frågor om det svenska samhället? Vi på RådRum kan hjälpa dig. Våra frivilligrådgivare är välutbildade, konfidentiella och flerspråkiga.

 

Freezonen

Freezonen - tjej- och kvinnojour

Tisdag 26 juni
Kl. 11.00-13.00

Freezonen är en kombinerad tjej- och kvinnojour. Personalen har utbildning i stödjande samtal och har tystnadsplikt. Ingen fråga är för liten eller för stor - Freezonen finns där för att lyssna på dig, stödja dig och backa dig!Det behövs ingen anmälan utan är drop-in.

Björn RanelidFörfattarbesök:

Björn Ranelid

Torsdag 28 juni kl. 18.30

Björn Ranelid kommer till Simrishamns bibliotek och samtalar kring temat världsberättelser med ordet i centrum. Välkomna till en kväll i poesin, lyriken och tankens kraft.

"Människans kärlek till sin nästa är världens starkaste kraftverk, men den saknar all farlig strålning."
Björn Ranelid

Begränsat antal sittplatser. Kvällen är ett samarrangemang med "Berättarfest Österlen 2018"