Kulturpris, föreningsledarstipendium och idrottspris 2016

Simrishamns kommun har nu utsett de pristagare som tilldelas 2016 års kulturpris, idrottspris och föreningsledarstipendium. Priserna delades ut i samband med firandet av Sveriges nationaldag den 6 juni i Brunnsparken i Simrishamn. Simrishamns kommun gratulerar pristagarna!

Nils Landgren & Beatrice Järås Landgren -  2016 års kulturpristagare i Simrishamns kommun

Världstrombonisten Nils Landgren och skådespelerskan, regissören och koreografen Beatrice Järås Landgren tilldelas Simrishamns kommuns kulturpris 2016 för sina mångåriga kulturgärningar. Utifrån sin österlenska hemvist har de bland mycket annat gått i spetsen för arbetet med ’Jazz under Stjärnorna’ i Brantevik och gjort det till en stor succé med välrenommerade artister som varje sommar lockar en stor publik och sätter Simrishamns kommun, Österlen och Sverige på kartan.

Hammenhög IFs damlag - 2016 års idrottspristagare i Simrishamns kommun

Hammenhögs IFs Damlag tilldelas Simrishamns kommuns idrottspris 2016 för att laget under 2015 tog sig igenom division 2 södra med nitton segrar och endast två förlorade matcher och en oavgjord. Hammenhögs IFs Damlag spelar i division 1 under säsongen 2016 och är sydöstra Skånes högst rankade damlag.

Karolina Tuesson - 2016 års föreningsledarstipendiat i Simrishamns kommun

Karolina Tuesson, Österlen Sim, tilldelas Simrishamns kommuns föreningsledarstipendium 2016 för att hon är en ung föreningsledare med många uppdrag. Karolina har ett helhjärtat engagemang i Österlen Sim och har det administrativa ansvaret för simskoleundervisningen samtidigt som hon också själv håller i simundervisning för kommunens barn och unga. Likaså är hon verksam med habilitering för barn med särskilda behov samt med integrations-sim för ensamkommande barn.