Kulturpris, föreningsledarstipendium och idrottspris

Simrishamns kommun delar årligen ut ett kulturpris, ett idrottspris och ett föreningsledarstipendium. Dessa priser delas ut i samband med firandet av Sveriges nationaldag den 6 juni i Brunnsparken i Simrishamn.

2017 års pristagare utsedda

Kultur- och fritidsnämnden har vid sitt sammanträde 11 maj 2017 utsett följande pristagare.

Simrishamns kommuns kulturpris 2017 tilldelas skådespelare, regissör och dramatiker Boel Marie Larsson

Motivering: "för det sätt hon ständigt berikar och utvecklar sitt skådespeleri, överraskande och mycket övertygande, på såväl filmduk som scen. Som medverkande i bl a flertalet Wallanderfilmer och storfilmer som ”Maria Larssons eviga ögonblick” och ”Svinalängorna”, samt i TV-serier som ”Fru Marianne” och ”Halvvägs till himlen” är hon ständigt aktuell. I egenskap av mångårig konstnärlig ledare för Thales Teater med säte på Österlen har hon satt upp flera egenproducerade föreställningar med allt från ”stand-up-history” till klassiska dramer i modern tolkning där publiken ofta överraskats av oväntade och djärva svängningar i både berättelser och scenografi och bjudits på både allvar och komik. För Boel Marie Larsson är livet en ständigt pågående, kreativ process och hon är en skådespelare som skapar karaktärer, inte roller."

Simrishamns kommuns idrottspris 2017 tilldelas Österlens Ridklubb

Motivering: "för att de är en framgångsrik elitsatsande ridklubb med stark teamkänsla och på samma gång erbjuder en stor mängd aktiviteter för alla åldrar som nybörjargrupp, barngrupp, ungdomsgrupp, hoppgrupp, vuxengrupp, voltige och ridning för personer med funktionsnedsättning. Att känna att man utvecklas som hästmänniska och ryttare oavsett på vilken nivå man rider, tävlar, sköter om eller umgås med hästar är mycket viktigt för Österlens Ridklubb och detta bidrar till en positiv och öppen miljö med hästens väl i centrum där alla kan känna sig välkomna."

Simrishamns kommuns föreningsledarstipendium 2017 tilldelas Lena Hall, Sankt Olofs gymnastikförening

Motivering: "för hennes mångåriga, uppskattade och viktiga gärning inom motionsidrott. Lena Hall är sedan fyrtio år tillbaka gympaledare i Sankt Olof fyra dagar varje vecka, där hon leder allt från barngymnastik för olika åldrar, ungdomsgymnastik med trampett, vuxengympa för damer och herrar, pensionärsgympa samt zumba i Sankt Olof och i Rörum. Under somrarna leder hon vattenzumba på Sankt Olofsbadet. Utöver detta är hon också ordförande i Sankt Olofs gymnastikförening."

För dig som vill nominera pristagare till 2018

Vill du nominera pristagare inför prisutdelningen på nationaldagen 2018 är sista nomineringsdag fredag 6 april 2018. Skicka din nominering, åtföljt av motivering och kontaktuppgifter, till e-postadress: kulturfritid(at)simrishamn.se.

Välkommen med din nominering!

Om kulturpriset

Kulturpriset är avsett att stödja och uppmuntra verksamhet inom kulturella verksamhetsområden. Det delas ut till personer/er som är bosatt/a inom Simrishamns kommun eller på annat sätt har anknytning hit och som gjort en värdefull insats inom sitt område.

Om idrottspriset

Idrottspriset utdelas till person som är bosatt i Simrishamns kommun eller på annat sätt har anknytning till kommunen och som kan anses ha gjort en värdefull och uppskattad insats inom idrottens område. Priset kan delas mellan flera enskilda eller lag. Lag skall representera förening vilken är registrerad i Simrishamn.

Om föreningsledarstipendiet

Föreningsledarstipendiet utdelas till person/er som är bosatt/a inom Simrishamns kommun som kan anses ha gjort en värdefull och uppskattad insats inom det ideella föreningslivet i Simrishamns kommun.

Läs mer här

Mer information om stadgar samt vem som kan nomineras kan fås här på hemsidan.

Skicka in din nominering på e-post med en motivering

Förslag på pristagare ska - åtföljt av motivering - inlämnas till Kultur- och fritidsnämnden, e-post: kulturfritid(at)simrishamn.se.