Konst

Konstrundan

Konstrundan är välkänd för många konstnärer och konstintresserade. Läs mer om hur det fungerar och om organisatören Östra Skånes Konstnärsgrupp/ÖSKG.
http://www.oskg.nu/oeskg

Konstfrämjandet

Konstfrämjandet arbetar med konstbildning och med att föra ut konst till människors vardag. Projekt, kurser och samarbeten över hela landet. Utställningslokal i Malmö, Galleri St Gertrud
http://konstframjandet.se

Konstnärscentrum Syd

Konstnärscentrum Syd har uppdrag från Statens kulturråd att förmedla eller skapa arbetstillfällen för konstnärer, arbetstillfällen definierar vi huvudsakligen som offentliga utsmycknings och gestaltningsuppdrag.
http://www.kcsyd.se

Skånes konstförening

Skånes konstförening visar nordisk och internationell samtidskonst och verkar för att bjuda in internationella konstnärer på den skånska konstscenen. De har även ett galleri dit man kan ansöka om utställning.
http://www.skaneskonst.se/index.php

Konstnärsnämnden

Konstnärsnämnden stödjer professionella konstnärers arbete, utveckling och internationella kontakter. Bild och form, dans, film, musik och teater.
http://www.konstnarsnamnden.se/

IASPIS (Konstnärsnämndens internationella program)

IASPIS är Konstnärsnämndens internationella program för yrkesverksamma utövare inom bildkonst, design, konsthantverk och arkitektur.
http://www.konstnarsnamnden.se/iaspis

Konstnärernas Kollektivverkstäder

KKV Textiltryck
http://www.textiltryckmalmo.se/

KKV Grafik
http://www.kkvgrafikmalmo.se/

KKV Monumental
http://www.kkvmm.se/

Konstmuseet Gösta Werner i Simrishamn

I Konstmuseet Gösta Werner  har Stiftelsen Gösta Werners Vänner samlat hans målningar, teckningar och litografier. Även tillfälliga utställningar och årlig föreläsningsserie med inspirerande ämnen. http://www.gostawerner.se/