Kulturella och kreativa näringar

Om kulturella och kreativa näringar på Österlen

Äpplen på Österlen.

En av Österlens stora tillgångar är alla de kreativa och innovativa människor som bor här. Här finns konst och konsthantverk, unik matkultur, spännande upplevelser och kulturhistoriska skatter. Här blandas gammalt och nytt! Denna sida är för alla som är aktiva, ni som skapar denna kulturmiljö, men även för alla som er som driver företag inom dessa näringar och är intresserade av kreativa utbildningar. I menyn till vänster finns specialinformation inom olika områden, det gäller framförallt information om vilka stöd och stipendiemöjligheter som finns, om de stora nätverken inom de olika branscherna, om utbildning och information om att starta och driva eget företag.

Välkommen på ”kulturfika” på Kafé Kagan i Simrishamn och träffa andra kulturintresserade personer på tisdagar kl. 10

Under tisdagsförmiddagarna är du välkommen på ”kulturfika”, där alla som är kulturintresserade kan mötas över en fika på Kafé Kagan på Stortorget i Simrishamn.

Det är alltid samma plats och samma tid, men kanske med olika personer. Självfallet får du komma tidigare eller senare om du vill, det är upp till var och en att bestämma. Ibland träffar du personal från kultur- och fritidsförvaltningen, ibland andra kulturintresserade personer.

Du är välkomna att delta och du får gärna också sprida informationen till andra i ditt nätverk som skulle tycka att detta är ett bra sätt att träffas på, nätverka, utbyta erfarenheter och diskutera kulturutveckling i Simrishamns kommun. Fikan betalar du själv. 

När: Tisdagar kl. 10:00
Var: Café Kagan, Stortorget i Simrishamn

Varmt välkommen!


Vad är egentligen kulturella och kreativa näringar (KKN)?

Matkreatörer och matproducenter, fotografer och filmare, spelutvecklare för dator och TV, mediaproducenter och grafiska formgivare, konstnärer och konsthantverkare, musiker och musikproducenter, modedesigners och formgivare, trädgårdsdesigners och arkitekter, lajvare och kreatörer av upplevelser inom besöksnäringen – listan är lång och omfattar många olika branscher med både kommersiella och rent konstnärliga aktörer. 


Kontaktpersoner för kulturella och kreativa näringar i Simrishamns kommun

Elisabeth Wikenhed, kultursamordnare, elisabeth.wikenhed@simrishamn.se  
Lars Persson, näringslivsutvecklare, lars.persson@simrishamn.se