Friluftsliv

Simrishamns strand. Foto: Elisabeth Wikenhed.Det vackra österlenska landskapet erbjuder friluftsliv i mångfald.

Att tälta på Österlen

Övernattning kan ske i tält vid någon av de campingplatser som passeras, alternativt finns att välja mellan uthyrningsrum eller stugor längs med vägen. En utförlig och nyproducerad ledkarta med information om vad som finns att upptäcka längs med leden finns att köpas vid Simrishamns turistbyrå eller campingplatserna.

Det sägs att himlen är lite högre på Österlen... Foto: Elisabeth Wikenhed.Det sägs att himlen är lite högre på Österlen...

Utöver Österlenleden finns naturligtvis ett antal andra lämpliga vandrings- och strövområden, som exempelvis Gylleboskogen och Bäckhalladalen.

Motionsslingor

Märkta motionsslingor i varierande längd för en avkopplande och härlig promenad eller löptur finns i Bäckhalladalen, Agdelundsområdet (Kivik) samt Gylleboskogen. Av de olika slingorna finns det en som är belyst (1,2 kilometer) i Bäckhalladalen där det dessutom finns grillplatser för en avstressande grillstund i lugn och skön natur.

Cykelturer

I kommunen finns också bra möjligheter till intressanta cykelturer. Kartor med förslag på olika turer finns på Simrishamns turistbyrå.

Skylt som visar vägen till Tobisviks fritidsområde