Upphandlingsseminarium för företagare med mera

November månad brukar varje år vara rätt fullt med olika utbildningar och föreläsningar för min del, och i år är inget undantag. Förutom julklappsmässan, utbildning i direktupphandling och utbildning i e-handel så ska det i år bli väldigt roligt att genomföra ett upphandlingsseminarium i samarbete med Företagarna. Mer information om våra olika träffar nedan.

Utbildning i direktupphandling / Utbildning i e-handel
Genomfördes tisdagen den 1 november. Sedan jag började med de här två utbildningarna för några år sedan har över 150 medarbetare i kommunen lärt sig mer om våra riktlinjer för direktupphandling, och över 200 har lärt sig mer om hur och varför vi arbetar med e-handel.  

Upphandlingsseminarium med Företagarna
Tisdagen den 8 november kommer vi hålla i ett upphandlingsseminarium tillsammans med Företagarna Albo-Österlen. Syftet med seminariet är att:

- Utbilda och informera företagare om offentlig upphandling.
- Informera om hur man bör tänka om man vill öka sina chanser att få sälja varor och tjänster till offentlig sektor.
- Att ge kommunens chefer ökad information om vilka små och medelstora företag som finns som alternativ till de stora.

Seminariet börjar med en presentation där jag ger min syn på vilka problem som måste lösas för att små och medelstora företag överhuvudtaget ska ha möjlighet att konkurrera på samma villkor som stora företag. Det ges faktiska exempel både från vår kommun och från andra organisationer. Jag presenterar dessutom våra riktlinjer för direktupphandling och berättar hur man ska tänka om man vill ha chans att vinna kontrakt inte bara i vår kommun, utan i alla svenska offentliga myndigheter.

Efter presentationen blir det fika och sen en fråge- och diskussionsstund. Syftet med detta är att gemensamt diskutera och försöka hitta lösningar för hur vi långsiktigt ska ge små och medelstora företag möjlighet att konkurrera på samma villkor som stora företag i offentliga upphandlingar.

Julklappsmässa
Den 14 november på eftermiddagen är det dags för den årliga julklappsmässan. På mässan ges kommunens chefer möjlighet att köpa julklappar till sina anställda. Det är öppet för alla intresserad företag att ställa ut på mässan, hör av er till undertecknad om ni vill vara med.

Med vänliga hälsningar,
Marcus Bäckström
marcus.backstrom(at)simrishamn.se