Instrument på Kulturskolan

 

Musik - en glädje för livet!

På Kulturskolan har du möjlighet att skaffa dig en musikalisk grund, njuta av glädjen att spela med andra, upptäcka Ditt instrument eller utveckla din röst. Med engagerade och kunniga musiklärare och musiker till hjälp har du möjlighet att utforska ditt egna musikaliska uttryck!

 

Suzukifiol (från 4 år) 

Piano, cello (från 6 år)

Trumpet, trombon, klarinett, saxofon och tvärflöjt (från 9 år)

Elgitarr, gitarr, elbas, bastuba, kontrabas, trummor (från 10 år)

Kursavgift: 416 kr per termin, syskonrabatt utgår för en aktivitet för elev som är folkbokförd i Simrishamns kommun. För att kunna spela instrument på Kulturskolan krävs det att du är folkbokförd i Simrishamns kommun.

(OBS! Ingen undervisning under lov, helgdagar och A-dagar)

Undervisning efter skoltid på Godsmagasinet

Instrumentundervisningen , enskilt eller i grupp, är i huvudsak förlagd efter skoltid i Kulturskolans lokaler på Godsmagasinet i Simrishamn. Ensembler och orkestrar repeterar på Valfisken, Dansens Hus och i Korsavads musiksal.

Undervisning under skoltid på ordinarie skola

De yngre piano- och blåseleverna har viss möjlighet att få sin instrumentlektion under ordinarie skoldag.

Gemensamt för all instrumentundervisning är att eleven är garanterad 27 tillfällen per läsår. Konserter, speldagar m.m. ingår.

 Ensembler

Att spela själv är roligt. Att spela med andra är om mörjligt ännu roligare! Du har oftast möjlighet att spela och sjunga ännu mer genom att spela/sjunga med i en ensemble. På Kulturskolan finns det både chanser för dig som är nybörjare eller avancerad på ditt instrument att spela tillsammans med andra. Ensembler och orkestrar är kostnadsfria och ingår i instrumentundervisningen.

Uthyrning av instrument.

Eleven måste ha daglig tillgång till övningsinstrument. Nybörjare har möjlighet att hyra fiol, cello, kontrabas, tvärflöjt, klarinett, saxofon, bastuba, trombon och trumpet.

Instrumenthyra: 398 kr per termin (indexregleras) 

Gitarrkurs i grupp 13-19 år

Lär dig grunderna i gitarr eller bas under 10 tillfällen.

Tid:

Lokal: Godsmagasinet

Kursavgift: 416 kr per termin, syskonrabatt utgår för en aktivitet för elev som är folkbokförd i Simrishamns kommun.

(OBS! Ingen undervisning under lov, helgdagar och A-dagar)

ANMÄLAN