Kulturkullerbyttan- barnkulturserie i Simrishamn!

Kulturkullerbyttan

Serien Kulturkullerbyttan är en serie barn- och familjeföreställningar. Serien arrangeras av Barn- och utbildningsförvaltningen/Kulturskolan KPE, Kultur- och fritidsförvaltningen, Simrishamns Riksteaterförening och Musik i syd, med stöd av Ystads Allehanda. Biljetterna kostar 50:- och säljs på Bokvaruhuset i Simrishamn, telefon 0414-102 50. Först till kvarn!

Varför en Kulturkullerbytta i Simrishamn?

Genom ett långt och gediget samarbete med Musik i Syd, genom bland annat Simrishamns kommuns kulturgaranti för grundskolorna, har kulturskolan fått möjligheten till bland annat ett arrangörsstöd från Musik i Syd för att kunna starta Kulturkullerbyttan.

Tanken bakom Kulturkullerbyttan är att barn tidigt tillsammans med sin familj ska ha möjlighet att möta hög kvalitet på kultur på hemmaplan. I Simrishamn ska barn kunna möta musikaliska föreställningar som kan komplettera bland annat det fina barnteaterutbud som redan finns genom Riksteaterföreningen i Simrishamn. I framtiden hoppas vi kunna samla ännu fler arrangemang under paraplyet Kulturkullerbyttan för att man lätt ska hitta kulturarrangemang för de yngre barnen i Simrishamns kommun.

Kulturskolans roll?

I processen av barn och ungas skapande är det viktigt att få tillgång till att uppleva konstnärliga uttryck av olika slag. Som elev i kulturskolan ska man ha lätt att tillgå ett intressant och spännande utbud även på hemmaplan. Genom att söka samverkan med olika aktörer, till exempel Musik i Syd/Region Skåne, Sällskapet Pro Musica med flera hoppas vi att kulturskolan ska kunna öka möjligheterna till stimulerande möten mellan barn, unga och de professionella konstutövarna. Med kulturskolans scen som huvudsaklig spelplats blir det lätt för familjer att ta sig till föreställningarna.