Kulturpedagogiska enheten (KPE)

Dansfestival!

Lördag 22 september - tisdag 25 september 2018. Plats Kulturhuset Valfisken

Dansfestival!

I dagarna fyra under september ordnar vi en dansfestival i samarbete med Simrishamns Riksteaterförening, Nova Academy och Dansnod, Region Skåne!
Då bjuds på dansföreställningar för både vuxna och unga, workshops för skolelever mm. Allt på Kulturhuset Valfisken i Simrishamn.

Läs mer om föreställningarna HÄR!

Biljetter kan förbokas på http://www.simteater.se/biljetter/ eller förköpas på Bokvaruhuset i Simrishamn. Det går även att köpa på plats om det finns biljetter kvar.

........................................................

Kulturpedagogiska enheten i Simrishamn fick Region Skånes kulturpalett 2017

KPE glada vinnare 2017Kulturpedagogiska enheten på Simrishamns kommun får Region Skånes kulturpalett 2017 med prissumman 100 000 kronor för sitt arbete med, för och av barn och unga. Priset består också av en vandringsstatyett i form av skulpturen Häpnad som är framtagen av konstnärerna Enid och Staffan Björklund, på uppdrag av Region Skåne. Läs mer här. Du kan ockå lyssna på en intervju med KPE:s glada chef Sylvia Carlsdotter och Emil Jensen, som vann Region Skånes kulturpris 2017, på Radio Kristianstad.

Kulturpedagogiska enheten KPE ansvarar för och organiserar kultur för barn och unga: i skolan med Kulturgarantin, på fritiden med Kulturskolan och på lovet med SommarKulturskolan.

 

KULTURSKOLAN - för alla barn och unga!

Kulturskolan har startat för våren (Chanans dansklasser börjar vecka 7).
Det kan ev finnas lediga platser på: Slöjdklubb, Cirkus och Konstverkstad samt enstaka dansklasser. Kulturskolans körer har ingen begränsing i deltagare utan välkomnar alltid nya sångare. 

Mer info och anmälan: www.simrishamn.se/kulturskolan  

 

 

 

KULTURGARANTIN - alla elever i grundskolan!

  

 Kulturgarantin omfattar kommunala skolorna och kultur i kommunens förskola och barnomsorg. Med politiskt fattat beslut, i nära samråd med kommunens skolor och utifrån skolans styrdokument omfattar den samtliga elever en garanti till kultur som intryck och uttryck integrerat i skolans dagliga arbete.
www.simrishamn.se/kulturgarantin  

Kulturgarantifolder framsida

Kultugarantin våren 2018:
Kulturgarantins
pedagoger mötte alla lärare för förskoleklass - åk 6 den 5 februari.
Under våren möter kulturpedagoger alla elever i förskoleklass, åk 1, åk 2, åk 4 och åk 5 (läsårets arbete i åk 3 och åk 6 avslutades under hösten).

Dessutom: Svingelskogen på Ystad Teater för alla förskoleklasser och Musikverkstad på Kulturskolan för alla elever i åk 2. Åk 4 i kommunala skolor får en heldag på Wanås skultupturpark. Korsavadskolan har ett MediaLabb som ska få stöttning och alla elever på Korsavadsskolan åk 7 och åk 8 ser föreställningen "Fulet" på Teater 23 i Malmö. Och säkert hinner det tillkomma mer än så under våren.

SOMMARKULTURSKOLAN

- Succén fortsätter: SommarKulturskolan blir permanent verksamhet från och med sommaren 2018! Kultur för alla barn och unga med kvalitativ undervisning i dans, cirkus, konst och musik kostnadsfritt och utan att behöva anmäla eller gå ett visst antal gånger.

Planeringen är redan igång och information publiceras här och på Facebook efter hand.