Vuxenutbildning inom lärling

Österlengymnasiet i Simrishamn genomför utbildningen på uppdrag av Forum Ystad. Eleverna är inskrivna på Forum Ystad och har möjlighet att söka studielån för att finansiera studierna. Eleverna står själva för kostnader avseende datorer, böcker, mat och resor.

Sydöstra Skånes Yrkesvux

Detta är ett samarbete mellan Arbetsförmedlingen och vuxenutbildningarna i Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Tomelilla och Ystad för tillväxt i sydöstra Skåne. Vi kan nu erbjuda utbildningar som är efterfrågade av arbetsmarknaden och kvalitetssäkrade av yrkesråd och branscher. Antagning och utbildningsstart varierar, några utbildningar kan påbörjas individuellt och några har startdatum. Utbudet för närvarande (som kan förändras) hittar du på Forum Ystads hemsida: Ystads kommun / skola och förskola / vuxenutbildning / yrkesutbildning. För att få mer information om utbildningen klickar du på den. Välkommen med din ansökan!

Österlengymnasiet erbjuder:

Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Utbildningen innebär minst 70 procent av tiden på APL och resterande tid är teori/praktik i skolan. Skoldagarna är förlagda till Österlengymnasiet i Simrishamn. Lärare kommer att vara Jon Håkansson och Mattias Nilsson samt Lisbeth Mirtorp som ansvarar för kursen i entreprenörskap. Det finns möjlighet att göra gymnasiearbetet (100 p.) Läs mer om utbildningen på Forum Ystads webbsida.

Vi har flyttat fram sista ansökningsdagen till den 12 september. Ansökan sker via Forum Ystad i Ystad. Skriv lärlingsutbildning i Simrishamn på ansökan.

kurs1

Vård- och omsorgsprogrammet

Utbildningen innebär minst 70 procent av tiden på APL och resterande tid är teori i skolan eller via Hermods. Skoldagarna är förlagda Österlengymnasiet i Simrishamn. Lärare är Bodil Nordin. Distansstudier genom Hermods under v 27-30. Det finns möjlighet att göra gymnasiearbetet (100 p.)

Utbildningen påbörjades den 2 maj.

kurs