Miljö och hållbar utveckling

På denna sida hittar du information om arbeten om miljö och hållbar utveckling.

Home  (dokumentärfilm)

Fransk dokumentär från 2011. Unika och fantastiskt vackra bilder, tagna från luften av Yann Arthus-Bertrand. En film om natur och miljöpåverkan. Finns att låna med svensk text på AV-media. Länk till svensk information om filmen. På denna sida finns också en länk till hela filmen (på engelska).  

Vårt grisiga hav (dokumentärfilm)

Vårt grisiga hav är en tankeväckande film om ett stort problem för Östersjön; den växande djurhållningsnäringen, framför allt i Baltikum. Filmen har visats på SVT . Länk till filmen.

Underkastelsen (en film om kemikalier av Stefan Jarl)

Underkastelsen är en film om de hundratals kemikalier vi alla idag bär i vårt blod och som är ett resultat av den oerhörda mängd kemikalier vi sedan andra världskriget spritt i vår miljö. Skådespelerskan Eva Röse medverkar. Lånas via AV-media  Länk till information om filmen.

Att agera för en framtid på en planet (bildspel)

Tvärvetenskapligt bildspel för utbildning/lärande för hållbar utveckling. Bildspelet utgår från WWFs mål att minska de ekologiska fotavtrycken och öka den biologiska mångfalden. Bildspelet innefattar förutom bilder och filmer en handledning samt en pedagogisk vägledning. Materialets flexibilitet gör att det kan användas vid många typer av utbildningar. Bildspelet finns både på svenska och engelska. Länk till nedladdningssidan.