Naturskolan Österlen

Naturskolan Österlen ligger intill Östersjön, Stenshuvuds nationalpark och Kiviks Musteri. Storslagen natur och fruktodlingar gör omgivningen unik. Här kan elever från förskola till och med gymnasium lära sig mer om natur och miljö i en fantastisk, variationsrik omgivning som främjar upptäckarlust och lärande.

Utomhuspedagogik kompletterar undervisning i skolan

All undervisning på Naturskolan är kopplad till skolans läroplaner och vi skräddarsyr aktiviteter för att ni ska få ut så mycket som möjligt av ert besök. Ni kan välja mellan att stanna ett par timmar, eller varför inte sova över? På Naturskolan finns plats att sova på liggunderlag.
Vi kan även besöka er i er skola eller närmiljö.
Naturskolan Österlen är ett komplement till undervisningen i skolan och att vara utomhus öppnar upp för nya möjligheter till lärande.

Håvning

Boka besök

Alla besök är gratis för elever som går i förskola, skola och fritidshem i Simrishamns kommun.
Grupper från andra kommuner är välkomna att ta del av Naturskolans aktiviteter mot en avgift.

Boka ert besök genom att skicka e-post. Vi är ofta ute och svarar därför inte alltid i telefonen. Givetvis ringer vi upp om ni lämnar ett meddelande.  
Naturskolan är öppen året runt.

 Naturskolan

Kläder efter väder

Eftersom vi tillbringar så mycket tid som möjligt utomhus på Naturskolan är det viktigt att alla elever har bra kläder och skor. I värsta fall finns torkskåp och en kamin som kalla elever kan  värma sig framför.

Äta på Naturskolan

Det finns flera alternativ om ni vill äta under er vistelse på Naturskolan.

  • Ni kan ta med mat från skolan.
  • Ni kan laga mat i Naturskolans kök, eller utomhus.
  • Ni kan äta på Restaurang Kärnhuset på Kiviks Musteri.

Naturskolan inomhus

Här kan du läsa mer om Naturskolan Österlen och se fler bilder.

Gröna nyckeln

Från och med 2017 kommer alla elever som går i grundskolan i Simrishamns kommun bli garanterade ett besök på Naturskolan. Det kan du läsa mer om här.

Tack!

Vi tackar Sparbanken Syd som har hjälpt oss att komma igång med Naturskolan Österlen genom att stå för lokalhyran de två första åren.

Välkomna!