Simrishamn på Österlen

Reparationsarbeten på ledningsnätet i Gärsnäs måndag 27/2

På grund av ledningsarbete kommer vattnet att stängas av måndag 27/2 kl. 7-16. Berörda är Norregatan. Tappa upp vatten för eget bruk innan avstängning. När vattnet åter släpps på, låt det rinna en stund innan användning för att minska luft och missfärgning. Vi beklagar besväret.

Socialnämnden har haft sammanträde

Här kan du läsa ett axplock av nämndens beslut.

Kommunstyrelsens arbetsutskott har haft sammanträde

Här kan du läsa ett axplock av besluten.

Frukostmöte för företagare 2/3

Välkommen till årets första frukostmöte för företagare torsdagen den 2 mars kl. 7.30 på Skeppet, Marint centrum i Simrishamn. Recept på framgång är morgonens tema. Företagarna Syds regionchef Magnus N:son Engelbäck och Elin Dahn Gellerfelt från Skillinge hamnkrog och Mat på Östangård, samtalar med Håcan Nilsson om deras syn på framgång. Elin utsågs till Årets unga företagare i Simrishamns kommun 2016. Det blir även aktuell information från Simrishamns kommun och Företagarna, samt tid för diskussion och frågor. Frukostmötet avslutas kl. 9. Föranmälan görs till näringslivsutvecklare Lars Persson, 0414-81 91 22, lars.persson@simrishamn.se eller till Företagarna, info@ceciliagranquist.se. Frukostmötet arrangeras av Simrishamns kommun i samarbete med Företagarna Österlen.

Sommarjobb inom vård och omsorg

Träffa arbetsgivare som behöver semesterpersonal!

Tisdagen den 7 mars kl. 16.30-ca 18.30 är du välkommen på rekryteringsträff på Arbetsförmedlingen i Simrishamn (plats: Skatteverket, Storgatan 36 B). Då har du möjlighet att träffa arbetsgivare inom vård och omsorg som behöver personal. Du får veta mer om de lediga jobben och har möjlighet att berätta om dig själv och vad du vill jobba med. Ob! Ta med kopior på ditt cv som du kan överlämna till  arbetsgivarna. Ingen föranmälan. Välkommen!

Simrislundsskolans tillbyggnad

Tillbyggnaden av Simrislundsskolan är i full gång, följ arbetet här.

Medborgarlöfte

Kommunpolis Birthe Parkhagen, Karl-Erik Olsson, kommunstyrelsens ordförande (S), och oppositionsrådet Anders Johnsson (M) bjuder in medborgarna till möten för diskussion kring arbetet med att ta fram Medborgarlöfte för Simrishamns kommun tillsammans med lokalpolisområde Ystad. Medborgarlöfte är en del av det trygghetsskapande arbetet i kommunerna. Löftena ska öka tryggheten, förebygga brott, öka medborgares och lokalsamhällets delaktighet i det brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet samt stärka förtroendet för polis och kommun. Polisen och kommunen samarbetar redan idag för att öka tryggheten i kommunen, t.ex. genom trygghetsvandringar. Vi önskar synpunkter från dig som bor, verkar och vistas i Simrishamns kommun. Du är viktig när vi ska bestämma vad som ska göras. Vi lyssnar!

Följande tider och platser är ni välkomna på dialogträffar:

  • Måndag 6 mars kl. 18 på Äppelgården i Kivik
  • Måndag 27 mars kl. 18 på skolan i Borrby
  • Onsdag 29 mars kl. 18 på församlingshemmet i Hammenhög

Båtplats

Önskar du hyra en fast båtplats i någon av våra hamnar, kontakta hamnkontoret: Benita Kvant, 0414-81 92 02, hamnen@simrishamn.se.

Mycket på gång för dig som är företagare

näringslivssidorna hittar du mycket matnyttig information, liksom de arrangemang som står närmast på tur: start-up-café på Marint centrum fredag udda veckor, frukostmöte 2/3, starta företag-träffar i vår, Innovation camp för dig som jobbar med lantbruk och andra gröna näringar, aktuella upphandlingar m.m.

Campus Österlen

Vi fortsätter planerna på att etablera Campus Österlen, ett regionalt utbildningscentrum, med utbildningar på högskole- och yrkeshögskolenivå samt kortare kompetensutveckling på olika nivåer. Baserat på en förstudie 2015 tog kommunfullmäktige i fjol beslutet att fördjupa och förankra idén. Under våren ska ett beslutsunderlag tas fram, beslut planeras tas i kommunfullmäktige i augusti.

Helena Ström har tillsatts som projektledare och hennes uppdrag är just nu att bl.a. undersöka kompetensförsörjningsbehovet i olika branscher och organisationer samt knyta kontakter med  utbildningsanordnare. Är du arbetsgivare, utbildningsanordnare eller vill dela med dig av dina tankar och erfarenheter i ämnet? Då är du välkommen att höra av dig till Helena, 0704-32 83 08.

Gatubelysning i norra delarna av Brantevik

Under en längre tid har det varit problem med gatubelysningen i norra delarna av Brantevik, främst Haslevägen, Tångstigen m.fl. Kommunens entreprenör har felsökt ett flertal gånger och vidtagit en rad åtgärder för att hitta felkällan men misslyckats. Problemen tros därför vara djupgående och kräver en större utredning kring ledningsnätet vars status i nuläget är okänt. Fram till dess att vi har hittat en lösning på problemen, så kommer vi ej kunna garantera att belysningen fungerar.

Ursäkta röran, vi bygger om!

I april startar Kontakt Simrishamn och just nu håller vi på att bygga om i stadshuset vid Stortorget i Simrishamn, så du som besöker oss kommer att möta en litet smårörig byggarbetsplats i och kring receptionen ett tag framöver. Vi hoppas du som besökare har överseende med det!

Snart dags för feriepraktikplatser

Feriepraktik för ungdomar i vår kommun födda 2000 och 2001 kommer att annonseras ut i slutet av mars!

Bredbandsnytt (uppdaterad 1/2)

Här kan du läsa senaste nytt om bredbandsutbyggnaden i kommunen. 

Om du ska driva en verksamhet, som till exempel bed & breakfast, vandrarhem eller hotell, måste du söka bygglov

Läs mer om vad som krävs på den här sidan.

Bloggen om projektet "Digital kommunikation"

Följ arbetet med projektet "Digital kommunikation" här. Där finns också bl.a. länk till blogg.

Tomtmark för bostadsprojekt till salu

Simrishamns kommun har tomtmark till salu för uppförande av bostäder i genuin miljö, i "Gamla stan". Läs mer h��r

Klarar du ett strömavbrott som varar i 72 timmar?

Nyhet: Engelskspråkig broschyr för nedladdning

Det är de fyra sydöstskånska kommunerna Simrishamn, Sjöbo, Tomelilla och Ystad som tillsammans med polis, räddningstjänst och sjukhuset i Ystad tagit fram en broschyr med tips och råd om hur man kan förbereda sig innan krisen är ett faktum. Den heter ”Livsviktig handbok: tänk efter före – agera rätt vid kris” och ger enkla checklistor över vad man kan förbereda och hur man hanterar krisen när den väl kommit. Broschyren finns också i en engelskspråkig version som du kan ladda ner här. Läs mer här.

Missa inte våra bloggar

Vi har bloggar om näringslivet, om upphandlingar och om barnens rätt. Läs mer här.

Simrishamns kommun på Minecraft

Simrishamns kommun (och alla andra svenska kommuner!) kan nu användas i spelet Minecraft - det är Lantmäteriet som släppt en landskapsmodell. Läs mer här.

Öppna data och "Jämföraren"

Nu finns öppna data från Simrishamns kommun tillgängliga här. Läs också om den nya tjänsten "Jämföraren" här där du kan göra jämförelser av nyckeltal mellan olika kommuner. "Jämföraren" har nyligen uppdaterats med fler funktioner.

Sociala Simrishamn

Här ser du alla möjligheter du har idag att att interagera med kommunen på sociala medier. I morgon finns det fler!

"Natur på Österlen"

Naturboken 2014

”Natur på Österlen”, boken om alla de upplevelser kommunens växlande och vackra natur bjuder på, finns i en reviderad, nytryckt upplaga. Den finns att köpa för 40:- på Österlens museum, på biblioteket och på turistbyrån.

VA-enheten informerar

Vid problem med stopp i avloppet, att LTA-pumpen larmar, vattenläcka eller driftavbrott för dricksvatten, ring 0414-81 92 00 (måndag-fredag kl. 9-15), övrig tid jourtelefon 040-676 90 80.

Byggklara tomter?

Här finns förteckning över de kommunala, byggklara tomter som finns i vår kommun.

Vill du också bo i Simrishamns kommun?

Läs mer här. Du kan också gå direkt till intressanta sidor. Under t.ex. Bygga & bo finns det mesta du behöver veta om fastighetsägare. Tidningen Nyinflyttad till Simrishamn ger också en snabböversikt över vad som är aktuellt i vår kommun.

Vi har ingen kommuntidning...

... men varje månad har vi flera sidor kommuninformation i Österlenmagasinet, gratistidningen som når alla hushåll i kommunen varje torsdag. Våra kommuninformationssidor hittar du också här. Lokala medier skriver också om Simrishamn och Österlen på webben, t ex Ystads Allehanda, Radio Kristianstad och Lokaltidningen.

Anmäl ditt evenemang till kommunens evenemangskalender!

I evenemangskalendern kan du alltid söka aktuella evenemang och få tips om vad som händer i Simrishamn med omnejd. Du kan anmäla ditt eget evenemang här och därmed också få med det i Vad Händer-tidningen och på skane.com. Skicka ett e-post meddelande till turistbyrån här. En kort beskrivning, gärna en bild samt tid och datum.

Tillgänglig webbplats

Den här webbplatsen fungerar för alla. Vill du veta mer om vår tillgängliga webbplats kan du läsa här.