Simrishamn på Österlen

Öppet och stängt i midsommar

  • Kontakt Simrishamn: stänger kl. 12 torsdag 21/6.
  • Turistcenter: öppet torsdag 21/6 kl. 9–17, midsommarafton, midsommardagen och söndag 24/6 kl. 10–14. Sommaröpppet 25/6–1/7 måndag–fredag kl. 9–17, lördag–söndag kl. 10–14; 2/7–12/8 måndag–fredag kl. 9–18, lördag–söndag kl. 10–17.
  • Österlens museum: 21/6 öppet kl. 12–16, midsommarafton och midsommardagen stängt. -
  • Biblioteket: öppet torsdag 21/6 kl. 10.30–17.00, midsommarafton och midsommardagen stängt. Meröppettider: Måndag–torsdag: 8–22, fredag–söndag samt helgdagar: 8–18

Glad midsommar!

Kommunstyrelsens arbetsutskott har haft sammanträde.

På onsdagen hade kommunstyrelsens arbetsutskott sitt sista sammanträde för våren. Här följer ett axplock av de ärenden som som avhandlades.

Grattis vinnare på Skånes energiting 2018!

De boende i Simris vann vindkraftspriset medan Skåne Solar Award gick till Hässleberga 2:13 i Genarp med en solcellsanläggning produceraa av österlenföretaget Futura energi. Ett stort grattis!

Tack för att ni har hjälpt oss att spara vatten! Bevattningsförbudet i hela Simrishamns kommun hävs från och med onsdagen den 20 juni

Bevattningsförbudet i Simrishamns kommun hävs från och med den 20 juni 2018. VA-avdelningen vill tacka alla abonnenter som har hjälpt till att spara på det kommunala dricksvattnet.

Trots detta vill vi ändå uppmana våra abonnenter att vara vattensmarta och använda dricksvattnet med eftertanke. Ta del av tipsen här.  

Det kommunala dricksvattnet är en av samhällets allra viktigaste resurser och situationen med vattenbrist kan bara lösas om vi alla hjälps åt. Varje liter du kan spara är viktig!

Bredbandsnytt (uppdaterad 4/6)

Här kan du läsa senaste nytt om bredbandsutbyggnaden i vår kommun.

Eldningsförbud!

Från den 23/5 och tills vidare råder eldningsförbud utomhus i Simrishamns, Sjöbo, Tomelilla och Ystads kommuner. Eldningsförbud innebär att du inte får använda öppen låga utomhus. All eldning utomhus är då förbjuden. Mer information hittar du på Sörf:s webbplats.

Tyck till om den framtida gång- och cykelvägen mellan Hammar och Skillinge

Trafikverket vill få in synpunkter på den 22 kilometer långa gång- och cykelväg på väg 1022 och 1500 som man planerar att bygga år 2021. Samrådsmaterialet finns tillgängligt vid öppet hus på Löderups strandbad 19 juni kl. 15-19 och på Trafikverkets webbplats under hela samrådstiden som är fram till 1 juli 2018.

Polisen informerar:

Viktigt att anmäla brott

Polisen är mycket mån om att alla brott polisanmäls. Det finns flera anledningar att anmäla om du har blivit utsatt för ett brott:

  • Din anmälan är en förutsättning för att det ska finnas möjlighet för brottet att klaras upp.
  • Din anmälan gör det lättare för dig att få tillbaka stulna saker som polisen hittar. Kontakta polisen om du hittar ett föremål som du anmält stulet eller borttappat.
  • Din anmälan är viktig för att brottsstatistiken ska vara rättvisande. Den hjälper polisen att se trender och tendenser i samhället samt att informera om och förebygga brott.

Polisen är skyldig att utreda alla brott som anmälts. Därför kan du inte ångra en anmälan du gjort.

Bokbussen invigd!

Här hittar du mer information och sommarturlistan. Välkommen att göra ett besök i vår sprillans nya bokbuss!

Fria resor för ungdomar under sommarlovet

Regeringen har beslutat att alla Sveriges ungdomar som vårterminen lämnar antingen årskurs 6 till 9 i grundskolan eller år 1 och 2 i gymnasieskolan ska kunna resa gratis i kollektivtrafiken under sommarlovet.  Även grundsärskolan, årskurserna 6 till 10 i specialskolan, årskurs 1 och 2 i gymnasiesärskolan samt asylsökande i dessa årskurser får sommarlovsbiljetten. Därför kommer Skånetrafiken att i början av juni skicka ut ett Jojo-kort märkt med ”sommarlovsbiljetten” till alla som är berättigade. Läs mer här.

Översiktsplanen - du kan ta del av den på flera sätt

Du kan ta del av vår översiktsplan på olika sätt:

  • Den finns på den här sidan, både som en blädderbar version du inte behöver ladda ner och med kapitel för kapitel som du kan ladda ner.
  • Det finns också blädderexemplar i Kontakt Simrishamn/receptionen i stadshuset vid Stortorget i Simrishamn och på biblioteket.
  • Den som vill äga ett alldeles eget exemplar kan köpa ett: de finns till försäljning i Kontakt Simrishamn/receptionen i stadshuset vid Stortorget i Simrishamn och kostar 300:-/st.

Näringslivsbloggen och upphandlingsbloggen

Missa inte våra bloggar, här hittar du dem: näringslivsbloggen och upphandlingsbloggen.

Nyfiken på Greater Copenhagen?

Nu finns det en hemsida som beskriver samarbetet. Välkommen att göra ett besök!

Båtplats

Önskar du hyra en fast båtplats i någon av våra hamnar? Välkommen att kontakta hamnkontoret: 0414-81 92 02, hamnen@simrishamn.se.

Simrishamns kommun på Minecraft

Simrishamns kommun (och alla andra svenska kommuner!) kan nu användas i spelet Minecraft - det är Lantmäteriet som släppt en landskapsmodell. Läs mer här.

Öppna data och "Jämföraren"

Nu finns öppna data från Simrishamns kommun tillgängliga här. Läs också om den nya tjänsten "Jämföraren" här där du kan göra jämförelser av nyckeltal mellan olika kommuner. "Jämföraren" har nyligen uppdaterats med fler funktioner.

"Natur på Österlen"

Naturboken 2014

”Natur på Österlen”, boken om alla de upplevelser kommunens växlande och vackra natur bjuder på, finns att köpa för 40:- på Österlens museum, på biblioteket och på vårt turistcenter.

VA-enheten informerar

Vid problem med stopp i avloppet, att LTA-pumpen larmar, vattenläcka eller driftavbrott för dricksvatten, ring 0414-81 90 00 måndag-fredag kl. 8.00-16.30; övrig tid jourtelefon 040-676 90 80.

Byggklara tomter?

Här finns förteckning över de kommunala, byggklara tomter som finns i vår kommun.

Vill du också bo i Simrishamns kommun?

Läs mer här. Du kan också gå direkt till intressanta sidor. Under t.ex. Bygga & bo finns det mesta du behöver veta om fastighetsägare. Tidningen Nyinflyttad till Simrishamn ger också en snabböversikt över vad som är aktuellt i vår kommun.

Vi har ingen kommuntidning...

... men varje månad har vi flera sidor kommuninformation i Österlenmagasinet, gratistidningen som når alla hushåll i kommunen varje torsdag. Våra kommuninformationssidor hittar du också här. Lokala medier skriver också om Simrishamn och Österlen på webben, t ex Ystads Allehanda, Radio Kristianstad och Lokaltidningen.

Personuppgifter

Här kan du läsa mer om hur vi hanterar personuppgifter.