Simrishamn på Österlen

Kommunfullmäktigemöte inställt

Det aviserade kommunfullmäktigesammanträdet den 28 maj är inställt. Nästa sammanträde är den 18 juni.

Eldningsförbud!

Från den 23 maj och tills vidare råder eldningsförbud utomhus i Simrishamns, Sjöbo, Tomelilla och Ystads kommuner. Eldningsförbud innebär att du inte får använda öppen låga utomhus. All eldning utomhus är då förbjuden. Mer information hittar du på Sörf:s webbplats.

Sista chansen att namnge vägen

Projekt Vägval stänger förslagslådan torsdag 31 maj. Före det datumet kan du skicka in förslag på vägnamn i hela kommunen och använda de interaktiva kartorna i de aktuella distrikten. Mer information om Vägval finns här.

Vill du göra skillnad?

Skulle du kunna tänka dig att bli god man? Och vill ha information om vad detta innebär?

Då är du välkommen till kommunhuset i Simrishamn för en informationskväll där överförmyndare Roland Persson och handläggare Lotte Johansson över en kvällsfika berättar vad det innebär att vara god man och förvaltare i vår kommun.

  • Tid: Torsdagen den 14/6 kl. 17.00–ca. 18.30
  • Plats: Stora salen, kommunhuset, Stortorget, Simrishamn

Anmäl dig senast den 13/6, till lotte.johansson@simrishamn.se eller 0414-81 91 19. Välkommen!

Konsumentrådgivning - nu även på biblioteket!

Vill du veta dina rättigheter och skyldigheter som konsument? Behöver du tester eller annan information före köp? Behöver du hjälp att reklamera en vara eller tjänst?

Vi erbjuder konsumentrådgivning till medborgarna i Simrishamns, Sjöbo, Tomelilla och Ystads kommuner. Rådgivning sker på telefon måndag–torsdag kl. 8–13, tisdag och torsdag även kl. 14–16. Numret är 0414-81 91 15. Det finns även möjlighet att göra ett personligt besök i Simrishamn, dock måste du boka besöket i förväg.

Nyhet: fyra tisdagar i maj, med start 8 maj, återfinns konsumentrådgivaren även på biblioteket kl. 16-17 - välkommen!

Vill din förening eller din skola ha besök av konsumentrådgivaren? Hör av dig, så bokar vi ett besök.

Fria resor för ungdomar under sommarlovet

Regeringen har beslutat att alla Sveriges ungdomar som vårterminen lämnar antingen årskurs 6 till 9 i grundskolan eller år 1 och 2 i gymnasieskolan ska kunna resa gratis i kollektivtrafiken under sommarlovet.  Även grundsärskolan, årskurserna 6 till 10 i specialskolan, årskurs 1 och 2 i gymnasiesärskolan samt asylsökande i dessa årskurser får sommarlovsbiljetten. Därför kommer Skånetrafiken att i början av juni skicka ut ett Jojo-kort märkt med ”sommarlovsbiljetten” till alla som är berättigade. Läs mer här.

Bredbandsnytt (uppdaterad 24/4)

Här kan du läsa senaste nytt om bredbandsutbyggnaden i vår kommun.

Förlängda vägnamn

Om du bor efter en väg som har ett namn i tätorten, men har kvar en gårdsadress eller adress med fastighetsbeteckning, så berörs du av de förlängda vägnamnen. Det namn som vägen har i tätorten kommer att följa den ut ur samhället och de som bor där får adress efter denna. Fastigheter efter vägen numreras löpande utifrån de nummer som används i tätorten. Här kan du se en lista över de aktuella vägarna i alfabetisk ordning och kartor.

Sommarvikariat på Österlen?

Vi söker semestervikarier: undersköterska/vårdbiträde, inom hemtjänst, särskilt boende och dagverksamhet. Vi erbjuder ett positivt och värdefullt arbete i en stimulerande arbetsmiljö. I arbetet möter du människor som har behov av stöd i sin vardag. Du ger ett professionellt bemötande och sätter individen i fokus. Välkommen som semestervikarie på Österlen.

Översiktsplanen - du kan ta del av den på flera sätt

Du kan ta del av vår översiktsplan på olika sätt:

  • Den finns på den här sidan, både som en blädderbar version du inte behöver ladda ner och med kapitel för kapitel som du kan ladda ner.
  • Det finns också blädderexemplar i Kontakt Simrishamn/receptionen i stadshuset vid Stortorget i Simrishamn och på biblioteket.
  • Den som vill äga ett alldeles eget exemplar kan köpa ett: de finns till försäljning i Kontakt Simrishamn/receptionen i stadshuset vid Stortorget i Simrishamn och kostar 300:-/st.

Näringslivsbloggen och upphandlingsbloggen

Missa inte våra bloggar, här hittar du dem: näringslivsbloggen och upphandlingsbloggen.

Nyfiken på Greater Copenhagen?

Nu finns det en hemsida som beskriver samarbetet. Välkommen att göra ett besök!

Båtplats

Önskar du hyra en fast båtplats i någon av våra hamnar? Välkommen att kontakta hamnkontoret: 0414-81 92 02, hamnen@simrishamn.se.

Simrishamns kommun på Minecraft

Simrishamns kommun (och alla andra svenska kommuner!) kan nu användas i spelet Minecraft - det är Lantmäteriet som släppt en landskapsmodell. Läs mer här.

Öppna data och "Jämföraren"

Nu finns öppna data från Simrishamns kommun tillgängliga här. Läs också om den nya tjänsten "Jämföraren" här där du kan göra jämförelser av nyckeltal mellan olika kommuner. "Jämföraren" har nyligen uppdaterats med fler funktioner.

"Natur på Österlen"

Naturboken 2014

”Natur på Österlen”, boken om alla de upplevelser kommunens växlande och vackra natur bjuder på, finns att köpa för 40:- på Österlens museum, på biblioteket och på vårt turistcenter.

VA-enheten informerar

Vid problem med stopp i avloppet, att LTA-pumpen larmar, vattenläcka eller driftavbrott för dricksvatten, ring 0414-81 90 00 måndag-fredag kl. 8.00-16.30; övrig tid jourtelefon 040-676 90 80.

Byggklara tomter?

Här finns förteckning över de kommunala, byggklara tomter som finns i vår kommun.

Vill du också bo i Simrishamns kommun?

Läs mer här. Du kan också gå direkt till intressanta sidor. Under t.ex. Bygga & bo finns det mesta du behöver veta om fastighetsägare. Tidningen Nyinflyttad till Simrishamn ger också en snabböversikt över vad som är aktuellt i vår kommun.

Vi har ingen kommuntidning...

... men varje månad har vi flera sidor kommuninformation i Österlenmagasinet, gratistidningen som når alla hushåll i kommunen varje torsdag. Våra kommuninformationssidor hittar du också här. Lokala medier skriver också om Simrishamn och Österlen på webben, t ex Ystads Allehanda, Radio Kristianstad och Lokaltidningen.

Personuppgifter

Här kan du läsa mer om hur vi hanterar personuppgifter.